Rize Belediyesi ekipleri deprem bölgesine doğru yola çıktı

Rize Belediyesi, 21 araç ve 41 kişiden oluşan arama kurtarma ekibini Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderdi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Rize Belediyesi, deprem bölgesine 5 ekskavatör, 6 damperli kamyon, 2 adet çekicili ve vinçli 4x4 kamyonet, 1 otobüs, 5 taşıyıcı kamyon, 1 adet çok amaçlı itfaiye kurtarma aracı, 1 adet temizlik kamyonu, mühendis, itfaiyeci, operatör, bakım, onarım ve teknik personelden oluşan 41 kişilik ekibini yola çıkardı.

AFAD Başkanlığı ile koordinasyon içerisinde olan Rize Belediyesi ekiplerinin Kahramanmaraş’ta görev yapacakları bildirildi.

YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ

Rize Belediyesi Sahil Açık Otopark Alanı’nda kurulan çadırda deprem bölgelerine ulaştırılacak malzemeler toplanıyor. Rize Valiliği, Afad ve Rize Belediyesi koordinesinde afet bölgelerine yardımlar ulaştırılacak.

Afet bölgelerinde ilk olarak ihtiyaç duyulan Battaniye, Çocuk Bezi, Çocuk Maması, Hijyen Seti, Sıhhi Malzeme, Yorgan, Çadır, Tüplü Isıtıcı, Uyku Tulumu, Yastık, Isıtıcı, Çizme – Bot, Günlük Kıyafet, Çorap, İç Çamaşırı, Bere, Mont, Yağmurluk gibi ihtiyaç malzemelerinin Sahil otoparkında oluşturulan Deprem Yardım Toplama Çadırımızda toplanıp AFAD koordinasyonunda ihtiyaç bölgelerine sevki sağlanacaktır.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar