Rize Belediyesi Fenerbahçe'yi Elinden Kaçırdı Yarı Finalden Döndü

Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Federasyon Kupası çeyrek finalinde büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Fenerbahçe Gelişim’e 54-52 mağlup olarak kupaya veda etti.

Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 11 sayı fark yakaladığı Kadınlar Federasyon Kupası çeyrek final mücadelesinde tecrübesizliğinin kurbanı oldu ve Fenerbahçe Gelişim’e 54-52 mağlup olarak yarı final kapısından döndü. Rize Belediyesi, mücadelenin ilk yarısını 31-22 önde tamamlarken karşılaşmanın son 15 saniyesinde topa sahip olmasına rağmen hücumu değerlendiremedi ve güçlü rakibine mağlup oldu.

Çeyrek final mücadelesinin 1. Periyodunu 14-12, ilk devresini ise 31-22 önde tamamlayan Rize Belediyesi, 3. Çeyrekte fazla top kaybı yaparak hücumlardan da boş dönünce bu periyotu 44-43 geride tamamladı. Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın tamamlanmasına 1 dakika kalaya 52-52 beraberlikle girilirken Fenerbahçe Selin’le 54-52 öne geçti. Mücadelenin tamamlanmasına 34 saniye kala Benson’un hücum faulünde bulunmasıyla hücum şansını kaybeden Rize Belediyesi, Fenerbahçe’nin atağını engelledi ve son 15 saniyede topa sahip olan taraf oldu. Rize Belediyesi beraberliği yakalama ve öne geçme fırsatını önce Eydina ile ardından Arzu ve Benson’la değerlendiremezken karşılaşma Fenerbahçe Gelişim’in 54-52 galibiyetiyle tamamlandı. Bu sonuçla yarı finale yükselen taraf Fenerbahçe Gelişim oldu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in girişimleriyle geçtiğimiz yıl kurulan ve ilk kez katıldığı Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde büyük bir başarı sağlayarak ikinci olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselen Rize Belediyesi, ilk kez katıldığı Federasyon Kupası’nda da büyük bir başarı sağlayarak çeyrek finale yükseldi. Güçlü ve deneyimli oyunculardan kurulu rakipleri karşısında müthiş bir mücadele ortaya koyan Rize Belediyesi tecrübesizliğinin kurbanı olarak yarı final ve final şansını kaybetti.

Kadroda yer alan tüm oyuncuların parkeye çıktığı Rize Belediyesi karşılaşmaya Cansu, Eydina, Deniz, Arzu, Benson beşlisi ile başlarken, Benson 21, Deniz 12, Arzu 10, Eydina 5, Cansu 4 sayı ile mücadeleyi tamamladı.

Fenerbahçe Gelişim mücadeleye Doğa, İdil, Selin, Ayşe ve Cheslek beşlisi ile başlarken, karşılaşmada Doğa 17, Cheslek 12, İdil 9, Ayşe 8, Selin 6 ve Elif 2 sayı ile oynadı.

RİZE BELEDİYESİ MAÇ KADROSU: Şule Aktaş, Cansu Öncel, Eydina Topçu, Naile Arslan, Deniz Üstün, Arzu Asiye Özdemir, Tuğçe Alan, Gizem Havare, Marie Elise Benson, Ecrin Köse ve Sevgi Güleç’ten oluştu.

FENERBAHÇE GELİŞİM MAÇ KADROSU: Elif, İrem, Doğa, Esra, İdil, Şevval, Selin, Çağla, Selen, Ayşe, Cheslek.

MAÇTAN NOTLAR:

Rize Belediyesi tutuk başladığı karşılaşmada İdil’in basketiyle Fenerbahçe Gelişim karşısında 2-0 yenik başladığı çeyrek final maçında ilk sayısını Cansu ile bulurken skoru da 2-2 yaptı.

Mücadelenin ilk 3,5. Dakikası 8-2 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona ererken, ilk periyodun tamamlanmasına 30 saniye kala Deniz Üstün’ün serbest atıştan kazandırdığı sayılarla Rize Belediyesi mücadelede 12-12 beraberliği sağladı. Ardından Cansu’nun basketiyle mücadelede ilk kez öne geçen Rize Belediyesi, ilk periyodu da 14-12 önde tamamladı

2. periyota Doğa’nın üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe yeniden öne geçerken Rize Belediyesi Arzu’nun turnikesiyle buna cevap verdi ve 16-15 öne geçti. 13. dakikayı Eydina’nın kendi pota dibinden kaptığı topla rakiplerini birer birer geçerek Fenerbahçe potasına bıraktığı ve bu esnada faule maruz kaldığından bir de serbest atıştan kazandığı sayı ile 21-17 öne geçen Rize Belediyesi, Deniz ve Arzu’nun üçlükleri ve Benson’un sayılarıyla farkı açtı ve ilk devreyi 31-22 önde tamamladı.

3. periyota Fenerbahçe ilk hücumunda sayı bulamazken, Rize Belediyesi Benson’un basketiyle farkı 11 sayıya çıkardı ve skor 33-22 oldu. Bu dakikadan sonra Rize Belediyesi’nin sayı bulmakta zorlanması ve hücumlardan boş dönmesinin yanı sıra fazlaca top kaybında bulunmasını iyi değerlendiren Fenerbahçe, Ayşe, İdil ve Doğa’nın 3 sayılık atışlarının başarılı olmasıyla farkı azalttı ve 25. Dakika içerisinde de skoru 35-35’e getirerek beraberliği yakaladı. Daha sonra Fenerbahçe hücumlardan boş dönünce Rize Belediyesi’nde Deniz ve Arzu’nun sayılarıyla fark 4 sayıya çıktı 39-35. Üçüncü periyodun son 1 dakikasına 43-38 önde giren Rize Belediyesi bu dakikalarda yine sayı bulamazken Fenerbahçe ise Ayşe ve Doğa’nın sayılarıyla önce beraberliği yakaladı ardından Ayşe’nin faul atışından kazandırdığı sayıyla 3. Periyodu 44-43 önde tamamlamayı başardı.

4. periyotun başlangıcında Cheslek’nin üst üste basketleriyle Fenerbahçe 48-43 öne geçerken, bu periyodun başında 3,5 dakika sayı bulamayan Rize Belediyesi Benson’un 2 faul atışını değerlendirmesiyle skoru 48-45’e getirdi.

Karşılaşmanın son 3 dakikasına girildiğinde ise Fenerbahçe’nin 52-49 üstünlüğü bulunuyordu. Son dakikaya ise 52-52 beraberlikle girildi

Fenerbahçe Selin’le 54-52 öne geçerken, karşılaşmanın tamamlanmasına 34 saniye kala Benson’un hücum faulüyle Rize Belediyesi top kaybı yaşadı. Fenerbahçe bu top kaybını hücumda değerlendiremedi ve son 15 saniyede top Rize Belediyesine geçti. Rize Belediyesinde Eydina’nın son saniyelerde potaya gönderdiği top çemberden döndü. Ribantu alan Arzu hücumu devam ettirmek isterken topu elinden kaçırmasına rağmen takım arkadaşı Benson’a topu kazandırdı. Ancak Fenerbahçe takımı Benson’a pota altından atış fırsatı vermedi ve maçın bitiş düdüğü çaldı.

Böylece karşılaşmayı 54-52 kazanan Fenerbahçe Gelişim, yarı finale yükselen ekip oldu. Rize belediyesi ise ilk kez mücadele ettiği Federasyon Kupasında güçlü rakipleri karşısında ortaya koyduğu mücadele ve oyunla takdir topladı.

Kadınlar Federasyon Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları sona erdi

Çeyrek finaller sonucunda Çeşme Basketbol’u 81-80 mağlup eden Botaş Gelişim ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u 90-57 ile geçen Emlak Konut yarı finalde eşleşti.

Fenerbahçe Gelişim, Rize Belediyesi’ni 54-52 mağlup ederken Mersin Büyükşehir Belediyesi de Urla Belediyesi'ni 74-47 yenerek yarı finalde Fenerbahçe Gelişim'in rakibi oldu.

Kadınlar Federasyon Kupası’nda bugün oynanacak yarı final eşleşmeleri şu şekilde:

15.15 Botaş Gelişim – Emlak Konut
17.30 Fenerbahçe Gelişim - Mersin Büyükşehir Belediyesi

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar