Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Silahlı Saldırıda Şehit Düştü

Rize Emniyet Müdürlüğündeki silahlı saldırıda, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, şehit düştü.

Saldırıda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve koruma polis memuru Yiğit Can Köksal yaralandı. Saldırgan polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu, koruma polis memuru Köksal tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırgan yaralı şekilde gözaltına alındı.

Rize'nin Derepazarı ilçesinde görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu, personel görüşme günü dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını belirterek tayinini Derepazarı ilçesinden Rize'ye aldırmak için görüşmede bulunmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne geldi. Saat: 14.30'daki görüşme öncesinde cep telefonu ve silahını güvenlikte bırakarak Verdi'nin makamına giren İsmail Hakkı Saraçoğlu, Altuğ Verdi ile yaklaşık 10 dakika görüştükten sonra buradan ayrıldı. Cep telefonu ve silahını teslim ettiği yerden aldıktan sonra geri dönen ve koşarak girdiği makam odasında önce Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ı sol göğsü ve sırtından ardından Emniyet Müdürü Verdi'yi dudağının kenarından ve boynundan silahla vurdu. Koruma memuru polis memuru Yiğit Can Köksal'ın makama girmesiyle Köksal'ı da bacağından vuran saldırgan, koruma memuru Köksal tarafından bacağından silahla vuruldu. Olay yerinde hayatını kaybeden İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, ambulansla kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesinde yapılan kurtarma çalışmalarında kurtarılamadı ve şehit düştü. Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve akciğeri ile dalak ve damarlarında büyük hasar oluştuğu bilgisine ulaşıldı.

Olayın ardından çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri binaya girdi.

Polis, bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar