Rize’de 2 Jandarma Kontrol Noktasından Kaçan Plakasız 3 Motosikletliye Ceza

Rize’de iki jandarma kontrol noktasından kaçan 3 kişiye Trafik Kanununa muhalefetten 20 bin 250 TL idari para cezası kesildi.

Olay, Pazar günü Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, B.Y., Y.E.Y. ve O.Y., plakası bulunmayan 3 motosikletle Ardeşen’den Çamlıhemşin’e doğru giderken Çamlıhemşin ilçesi Behice Köyü Üççeşme Mevkiinde yol emniyet ve kontrol devriyesinde bulunan Çamlıhemşin 13. Jandarma Trafik ve Asayiş Timi ile Merkez Karakol Jandarma Asayiş Timinin uyarılarına rağmen durmayarak kaçmaya çalıştı. Zilkale yönüne doğru kaçan 3 motosiklet sürücüsünden B.Y., ekiplere elinin orta parmağı ile el hareketi yaptı. Ekipler de kaçan şahısları Şenyuva Köprüsü mevkiinde önleyici kolluk devriyesinde bulunan Jandarma Asayiş Timine haber verdi. Motosikletliler, burada önlemini alan ve kendilerine uyarıda bulunan devriye ekiplerinin uyarılarına da uymayarak kaçmaya devam etti.

Kaçan kişileri takibe alan ekiplerin takibi sırasında motosiklet sürücülerinden Y.E.Y. Mollaveyis Köyü Köprü mevkiinde motosikletiyle beraber Fırtına Deresi yamacına düşerek yaralandı. Diğer iki kişi ise kaçmaya devam etti. Jandarma ekipleri tarafından yaralı için 112 Acil Servis ekiplerine bilgi verildi ve kaza yerinde önlem alınırken diğer ekip tarafından kaçan motosiklet sürücülerinin yakalanması için takibe devam edildi. Takip sonucunda Mollaveyis Köyü Karşı Mahallesi mevkiinde yakalanan iki kişi motorları ile birlikte jandarma ekibine direndi. Jandarmada dirence karşı orantılı olarak zor kullanarak şahısları yakaladı.

Motosikletin Fırtına Deresine düşmesi sonucu yaralanan motosiklet sürücüsü Y.E.Y., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Pazar Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Y.E.Y.’nin parmağında kırık olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşıldı.

3 motosiklet sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili Maddelerinden toplamda kişi başı 6 bin 750 lira olmak üzere 20 bin 250 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 3 motosiklette trafikten men edilip yed-i emine teslim edildi.

Sürücülerden B.Y, ifadesi alınmak üzere Pazar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Öte yandan motosikletlilerin jandarma noktasından kaçış anları güvenlik kameralarına yansıdı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar