Rize'de Çay Yasak Kararına Tıbbi Destek Arayışı

Rize Valiliğinin öncülüğünde koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan çay üreticilerinin bölgeye geliş yasağı ile ilgili oluşan tepkiler üzerine Valilikçe görüntülü mesaj paylaşıldı.

Rize Valiliğinin sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülü mesajda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Tahsin Gökhan Telatar'ın görüşlerine yer verildi. Telatar'ın açıklaması bazı kesimlerce “Rize Valiliği çay kararına tıp alanından destek mi sağlamaya çalışıyor?” şeklinde yorumlandı.

Rize Valiliğinin sosyal medya hesabından şu açıklamaya yer verildi: “Bakanlıklarımızca son alınan koruyucu tedbir ile Mayıs ayı çay alım sürecinde çay tarımı için ilimize il dışından vatandaşlarımızın gelmesi kısıtlanmıştır. Elbette ki hasretle, umutla, özlemle, evlerine, topraklarına gelmek isteyen kıymetli hemşerilerimiz üzülmüşlerdir. Sayıları on binleri bulan vatandaşlarımızın kısa süre içerisinde ilimize gelmeleri geldikleri büyükşehirlerdeki vaka yayılımlarına bakıldığında asla istemeseler de bu anlamda Rize’yi çok büyük sıkıntıya sokacağı kesindir. Çünkü insan hayati her şeyden çok ama çok kıymetlidir. Biranda Rize'ye gelecek on binlerce vatandaşımızı, ailelerimizi izole edebileceğimiz, 14 günlük mutlak izolasyon sürecine tabi tutabileceğimiz ne yurt kapasitemiz ne de takiplerini yapabileceğimiz yeterli personelimiz vardır. Bu hiçbir il içinde mümkün değildir.”

Bu arada sosyal medya hesabına yorum yazan bazı vatandaşlar on bin çay üreticisini izole edebilecek personeli bulunmayan valilik, çayını toplayamayan üreticinin hasadını nasıl yapacak şeklinde tepki gösterdi.

Öte yandan il dışından gelemediği için budama işlemini gerçekleştiremeyen vatandaşların ise ÇAYKUR tarafından ruhsatlandırması yapılmayacağından ÇAYKUR’a çay satışı yapamayacağı endişesi taşıdığı öğrenildi.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar