Rize’de Ensar Vakfı Öğrenci Yurtları Depremzede Muhacirlere Yuva Oldu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrasında deprem mağdurları Rize’de konuk edilmeye devam ediliyor. 40 depremzede Rize’nin Çayeli ilçesindeki Ensar Vakfı Cevriye Karahan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

Ensar Vakfı, Türkiye genelindeki 62 öğrenci yurdunu depremzedelerin kullanımına sundu. Toplam 6.590 yatak kapasitesine sahip olan yurtlar gideceği şehirde barınma ihtiyacı olan tüm depremzedelerin kullanımına sunuldu. Bu kapsamda Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli Beldesinde bulunan 140 kişi kapasiteli Ensar Vakfı Cevriye Karahan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu da 40 depremzede misafirini ağırlamaya başladı.

7/24 sıcak suyu bulunan müstakil banyolu odalara sahip yurtta önce rahat bir nefes alan misafirlere daha sonra yurt yemekhanesinde sıcak yemek ikram edildi.

Sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra yurt kütüphanesinde sıcak içecek ikramında bulunan depremzedeler, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanı Fethullah Şen ve diğer yetkililerle sohbet etti. Rektör Yılmaz, çocuklarla ayrıca top oynadı.

Etüt sınıfları, fitness spor salonu, konferans salonu, mescid, kütüphane, kafe, yemekhane, wi-fi internet gibi 7'den 77'ye tüm olanaklarını depremzede muhacirlere sunan Ensar ailesi yeni depremzede misafirlerini bekliyor.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar