Rize’de Portakallık-İslampaşa Sahil Projesinde 2. Etap Çalışmaları Başladı

Rize’de çocuk oyun alanı, bisiklet parkuru ile hilal şeklinde iskelesi ve olta balıkçılığına da imkan tanıyacak olan Portakallık-İslampaşa Sahil Projesinin 2. Etap çalışmalarının başladığı bildirildi.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, Rize Belediyesi ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında İslampaşa ve Portakallık mahalleleri sahil şeridinde yapımı devam eden sosyal alan projesinde 2. etap çalışmalarının başladığı kaydedildi.

Açıklamada, İslampaşa-Portakallık Mahalleleri Dolgu Alanı Spor Kompleksi olarak adlandırılan projenin 550 metrelik sahil aksı üzerindeki 40 bin metrekare alanda halk arasında yat limanı olarak bilinen bölgede inşa edildiği belirtildi.

10 milyon liraya mal olacağı belirtilen alanın içerisinde iskele, kaykay ve bisiklet parkuru, mini golf sahası, street workout, çocuk oyun alanı, yoga-jimnastik alanı, yamaç paraşütü pisti ve model uçak pistinin yer alacağı ifade edilen açıklamada, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in alanda incelemede bulunduğu kaydedilerek, Başkan Metin'in “Sahil kordonunda, özellikle bizim yamaç paraşütü iniş alanı diye tabir ettiğimiz Portakallık mahallesinden şehir merkezine doğru yaklaşık 40 dönümlük bir alanı yeşillendireceğiz. Burada bir kamusal alan olarak istiyoruz ki bütün vatandaşlar gelsinler burada vakit geçirsinler. Ön kısmını da güzel bir şekilde rekreasyon alanı yapacağız. Burada olta balıkçılığı için ve daha sonra su gösterileri için de kullanılabilecek hilal şeklinde bir iskele yapacağız. 40 dönümlük alanımız bir iki tane çocuk eğlence alanı, ağaçlar ve çimlerden oluşacak. Üzerinde hiçbir sosyal tesis, kafe, kafeterya olmayacak. Rize’ye denizle bütünleşen, insanların rahatlıkla oturabileceği, dolaşabilecekleri güzel bir alan kazandırmış olacağız. Projeyi üç aşamada ihale etmiştik. Birinci aşama alt yapıydı. Alt yapıyla ilgili dolgu çalışmalarını belediyemizin imkanlarıyla tamamladık. Şu anda ikinci aşamadayız. Burada iki tane küçük deremiz var. Bunların bir tanesini kapalı bir tanesini de açık geçiyoruz. Şu anda kısmi üst yapıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Üçüncü aşama ise tamamıyla üzerindeki rekreasyon çalışmaları gerçekleştirilecek.” şeklindeki açıklamalarına yer verildi.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar