Rize'de yaralı dağcı böyle kurtarıldı

Rize Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe, Kaçkar Dağlarında arkadaşlarıyla yürüyüş yaparken bastığı kaya parçalarının kayması sonucu düşerek ağır yaralanan kadın dağcı Esra Emet (24)’in sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Avusor Yaylası Kaçkar Dağları göller bölgesinde arkadaşlarıyla zirve tırmanışı yaptığı sırada bastığı kaya parçalarının kayması nedeniyle düşerek yaralanan ve 112 acil servis personellerinin karla kaplı bölgede 2 saatlik yürüyüşün ardından ulaştığı 24 yaşındaki kadın dağcı Esra Emet'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Dr. Tepe, yaralı dağcı Emet’in Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi cerrahi yoğun bakımda tedavi altında bulunduğunu ve hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, yaralı dağcı Esra Emet’in bilincinin açık ve hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydederek Emet’in vücudunun bazı bölgelerinde kırık ve morarmalar olduğunu kaydetti.

Tepe, ayrıca yaralı dağcının rakımı 2 bin 750 metre olan karla kaplı bölgeden kurtarılmasında büyük gayret göstererek, kısa sürede vakaya ulaşan 112 acil servis personellerini tebrik ederek, başarılı bir operasyona imza atmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

112 ACİL SERVİS PERSONELİ SEFERBER OLMUŞTU

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları'nda yaptığı tırmanışın ardından dönüş yolunda yaralanan dağcı Esra Emet’e 112 personeli ulaştı.

Çamlıhemşin 112 ekibinin ambulansı zorlu hava koşullarının el verdiği yere kadar araçla ilerledikten sonra, gerekli malzeme ve donanımlarını sırtlayarak yaklaşık iki buçuk saatlik yürüyüşün ardından yaralı dağcıya ulaştı.

Genel vücut travması bulunan dağcıya ilk müdahaleyi çadırda yapan 112 personelleri, bölgenin karlı ve araç yoluna uzak, sarp bir yer olması nedeniyle Emet'i sedye üzerine sabitleyerek kar üzerinde kızak şeklinde kaydırarak taşımaya başladı. Belli bir mesafe yol aldıktan sonra diğer ekiplerin gelmesiyle hastayı ambulansın bulunduğu alana taşındı.

Ambulansa alınan yaralı dağcı tedavisi için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar