Rize'de Yerin 450 Metre Altında ‘Yaşama Yol Ver’ Tatbikatı Düzenlendi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında Çayeli Bakır İşletmelerinde yerin 450 metre altında tatbikat düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik "112 Acil Çağrı Merkezi hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, Çayeli Bakır İşletmelerinde tatbikat yapıldı.

İşletmenin teknik desteğiyle de düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği, yerin 450 metre altında çalışan maden işçisinin kalp krizi geçirmesi üzerine, 112 hattı aranarak destek istendi.

İşletmede görevli kurtarma ekibi tarafından, hastaya bulunduğu yerde ilk yardım yapıldı. Olay yerine arazi tipi ambulansla ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıkları maden işçisini, en yakın sağlık kuruluşuna sevk etti.

- "Verimli bir tatbikat gerçekleştirildi"

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, verimli bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tepe, "Bu tatbikat bize 112 acil sağlık hizmetlerinin sadece olağan durumlarda ve karada değil, ihtiyaç duyulması halinde yerin metrelerce altında bulunan bir hastaya da yerinde, zamanında ve etkin müdahale edebilecek durumda olduğunu gösterdi." diye konuştu.

Vatandaşlardan 112 sağlık ekiplerine yardımcı olmalarını isteyen Tepe, "Ekiplerimizin özverili çalışmalarına bizler de 112'yi gereksiz meşgul etmeyerek ve trafikte ambulansın geçiş üstünlüğüne özen göstererek destek olalım. Özetle yaşama yol verelim. Ambulansın hastaneye daha erken ulaşması birçok hayatın kurtulması ve yeni mucizelerin yaşanması demektir." ifadelerini kullandı.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar