Rizeli Milli Halterci Onur Demirci, 3 Rekor Kırarak Avrupa Şampiyonu Oldu

İtalya’da düzenlenen Avrupa U-15-U17 Halter Şampiyonasında Rizeli Milli Halterci Onur Demirci, 3 rekor kırarak Avrupa Şampiyonu oldu. Demirci, kazandığı madalyaları ve kırdığı rekorları bir Rizeli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ettiğini söyledi.

İtalya’nın Milano kentinde devam eden U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda U15’te 94 kg’de yarışan Rizeli Haltercimiz Onur Demirci, koparmada 131 kg, silkmede 161 kg ve toplamda 292 kg ile 3 ayrı Avrupa rekoru kırarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Şampiyonanın 6. Gününde piste çıkan Demirci, şampiyonanın tek rekortmen sporcusu oldu.

Kazandığı madalyaları ve kırdığı rekorları bir Rizeli olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiğini belirten Onur Demirci, kendisini her konuda destekleyen federasyon başkanı Tamer Taşpınar’a başarılarının devam edeceğini sözünü verdi.

Rize Gençlik Spor Kulübü sporcusu olan Onur Demirci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve antrenörü Sibel İlgün’e kendisini bugünlere getirdikleri ve Rize’ye rekortmen bir sporcu kazandırdıkları için minnettar olduğunu dile getirdi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, şampiyonada Rize’nin yüzakı olarak Milli forma altında Avrupa üçüncüsü olan Pelinsu Bayav ile rekorlar kırarak Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Onur Demirci'yi yürekten tebrik ettiğini belirterek, Bayav ile Demirci'den önümüzdeki yıllarda Dünya Şampiyonluğu beklediğini ifade etti. İl Müdürü Çelik, sporcularımızın elde ettiği başarının mimarları olarak da sporcularımızın başarısı için fedakarca çalışan antrenör Sibel İlgün ile desteklerini her zaman yanında gördükleri ve hiçbir zaman desteklerini kendilerinden esirgemediklerini kaydettiği Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve Gençlik ve Spor Eski Bakanı Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’a canı gönülden teşekkürlerini ilettiğini ifade etti.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar