Sadri Şener'den Tepki Çeken Rize Sözleri

Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener, konuk olduğu TRT Spor’daki “Basın Tribünü” adlı programda Rize’yi küçümseyici ve Rize hakkında alaycı sözler sarfetti.

Trabzonspor Eski Başkanı Sadri Şener, konuk olduğu TRT Spor’daki “Basın Tribünü” adlı programda “Trabzon tabii bir imparatorluk başkenti. Rize o zamanlar ilçe. Rize’nin kalesi bile yok.” dedi. Şener'in alaycı ifadeleri sosyal medyada sert tepki gördü.

Programın son bölümünde Fatih Doğan’ın “Karadeniz birliği ve Trabzon Rize arasındaki gerginlik var. Son durum nedir?” şeklindeki sorusuna sportif cevap vermek yerine Rize’yi küçümseyici alaycı ifadeler kullandı.

Doğan’ın sorusunu cevaplandıran Şener, “Trabzon tabii bir imparatorluk başkenti. Rize o zamanlar ilçe. Rize’nin kalesi bile yok. Yani tarihi kaleler vardır ya Giresun’un var. Bunlar hep bize bağlı yani Tabzon’a bağlı Artvin olsun şey olsun. Burası bir şey yani merkez yani bunu değiştiremiyoruz ne kadar atlasan da. Trabzon hem Pontusların şeyi hem Kanuni, Fatih Sultanların birinin doğduğu birinin valilik yaptığı yer, bunlar çok önemli değerler.” ifadelerini kullanırken konuşmasının devamında ise yine Rize’yi küçümseyici sözler sarfederek Rize’nin bir havaalanının olmadığını ve gelen takımların Trabzon Havalimanına indiğini ve Rize’ye havaalanının yeni yapılmakta olduğu kaydetti.

Şener, Rize, Giresun, Ordu, Samsun gibi Karadeniz takımlarının Süper Ligde olduğu dönemlerde Trabzonspor’un daha başarılı olduğunu ve o dönemlerde Karadeniz’in İstanbul takımları için zor deplasmanlar olduğunu söyledi.

Sadri Şener’in Rize ile ilgili alaycı sözleri sosyal medyada büyük tepki görürken, tarih bilgisinin de zayıf olduğunu ortaya koyan Şener’in tarih bilgisini güncellemesi için Rize kent genelinde geçmişi Ortaçağ'a uzandığı düşünülen çok sayıda kale olduğu hatırlatmasında bulunarak, bunlardan şehir merkezinin güneybatısında 480 m²lik bir alan üzerine kurulu olan iç ve aşağı kalelerden oluşan Rize Kalesi’nde iç kalenin I. Justinianus (527-565) döneminde, aşağı kalenin ise 13. yüzyılda inşa edildiğini, bunun yanı sıra Çamlıhemşin’deki Zil Kale ve Kale-i Bala ile Pazar’daki Ciha Kale ve Kız Kalesinin de Rize sınırları içerisinde yer aldığını belirtiriz.

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Benzer Videolar