Şamlıoğlu, AK Parti Rize’de Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyeliğinden AK Parti Rize Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunmak üzere istifa eden Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Rize’nin Ardeşen ilçesinden olan ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Genel Sekreterliği ile Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyeliğinden Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle AK Parti Rize Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunmak üzere istifa eden Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

AK Parti Rize İl Başkanlığında düzenlenen programda AK Parti Rize İl Başkanvekili Ali İmran Büyük’e aday adaylığı dosyasını teslim eden Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, ardından AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, aday adaylığının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “İnşallah 14 Mayıs 2023 tarihinde 28. Dönem Genel Seçimlerinde Milletvekilliği ile ilgili bire seçime inşallah gidiyoruz. Bu seçimde yaşanacakların ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle bizlerde dün itibariyle Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyeliği görevimizden istifa etmiş olduk. Dün arkadaşlarımızla çıkmış olduğumuz yolculukta bugün de AK Parti Rize İl Başkanlığımızda Rize Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik. Hamdolsun, hayırlı olsun” dedi.

Konuşmasının devamında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar dileyen Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, katılımcılardan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların ruhlarına hediye etmek üzere Fatiha okumalarını istedi.

Şamlıoğlu, ardından konuşmasına devam ederek siyaseti Allah’ın rızası, milletin duası için yapılması gereken bir görev olarak gördüğünü ifade ederek şunları kaydetti: “İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız liderliğinde millet olarak, devlet olarak biz bu zor zamanları aşacağız ve inşallah 2023 sonrasında Türkiye yüzyılı çerçevesinde lider ülke olma noktasında sağlam adımlarla, kararlılıkla inşallah millet olarak devam edeceğiz. Biz siyaseti Allah’ın rızası, milletin duası için yapılması gereken bir görev olarak gördük. Bu vesileyle aslında üzerimize giymiş olduğumuz şeyin smokin değil ateşten bir gömlek olduğunun farkındayız. Bundan dolayı Rizeli hemşehrilerime, muhterem Rizeli kardeşlerime dualarına talip olduğumu özellikle buradan ifade etmek istiyorum. Allah yolumuzu açık etsin. Ak Parti hükümetleri döneminde sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde hakikaten Türkiye’ye özellikle Rizemize çok büyük hizmetler yapıldı. Bu hizmetler için başta sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Şüphesiz dünden bugüne bu vakte kadar Rizeli için, Rizemiz için emek veren kim varsa hepsine teşekkürü bir borç biliriz, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.

2023 Türkiye vizyonu ve seçimleri şüphesiz Türkiye’yi dünyada lider ülke getirecek bir formasyonla yaşanacak. Bizlerde sayın cumhurbaşkanımızın, genel başkanımızın memleketinde olarak kapı kapı Allah’ın izniyle bütün gayretlerle vakte vakit katarak, kararlılıkla, sabırla, ahlak ile iddia ve irade ile 2023 seçimlerinde 14 Mayıs günü bu başarıyı birlikte taçlandıracağız inşallah. Bu dönemde şüphesiz aday adaylığı başvurumuz sonrasında bir süreç yaşanacak bu süreçte AK Partimizin çok değerli aday adayları olacaktır ve teşkilatlarımızın destekleri, gayretleri, çalışmaları ve vatandaşlarımızın yakın takipler noktasında inşallah adaylar da kısa bir vakitte genel merkezimiz tarafından ilan edilmiş olacak. Allah nasip eder inşallah adaylık bize nasip olursa biz o dönemden sonra gecemizi gündümüze katarak Rizeli hemşehrilerimizle, aziz muhterem Rizeli kardeşlerimizle inşallah en yüksek oyu sayın cumhurbaşkanımızın kutlu yürüyüşüne bir nefer olmak için gayret göstereceğiz. Bu sözü buradan vermiş olalım inşallah.”

Aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiği birçok istişareler sonrasında yaptığını kaydeden Şamlıoğlu, “Bu kararımızın olgunlaşmasında teşkilatımızın birçok kademesiyle istişarelerimizi gerçekleştirdik. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kollarımızdan; genel merkezde genel başkan yardımcılarımızla, genel başkan vekillerimize kadar birçok alanda istişarelerimizi yapmış olduk. Siyasetin akillerine, kurucularımıza ve aziz milletimize, aziz hemşehrilerimize kanaatlerini sorarak bu istişarelerimizi tamamlayıp böyle bir yola çıkmış olduk. Şunu özellikle belirtmek isterim. Biz siyasetin tek limanının ahlak olduğu ilkesini asla unutmayacağız Bu ilke çerçevesinde hiç kimseyi ötekileştirmeden, toparlayan, birleştiren, insanı hazreti insan olarak görüp onun bütün yaklaşımlarına, hayat tarzına, tercihlerine saygı duyan, kulak tıkamayan özellikle Rizeli hemşehrilerimizin hayallerine tercüman olmaya çalışan, genç kardeşlerimizin hayallerini anlamaya çalışan, bunu projelendirmeye çalışan, gecesini gündüzüne katarken bu gayreti gösterirken hiçbir şekilde kibirlenmeyen, tepeden bakmayan, samimi, ahlak sahibi, iddia sahibi ve irade sahibi olacağız. İnşallah rabbim bu yürüyüşümüzde ayaklarımızı sağlam kılsın, yolumuzu açık etsin, bu gayret sonrası rabbimizin bizlere merhameti olarak, rahmeti olarak inşallah Rizemize ve bütün memlekete hayırlar geleceğinden hiç şüphemiz yoktur. Seçimin sonuçlarının da bugünden itibaren hayırlı olmasını temenni ediyorum. “ diye konuştu.

Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, başvurusunun ardından yaklaşık 15 gün boyunca teşkilatların il, ilçe ve beldelerdeki tüm kademeleri ile görüşeceğini, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Rizeli hemşehrileriyle bir araya geleceğini kaydettiği konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu çalışmalarımız esnasında inşallah özellikle teşkilatlardaki arkadaşlarımızı başta olmak üzere özellikle vatandaşlarımızın bizlere söyleyeceği hususları özellikle not edeceğiz ve inşallah bu süreci bir danışmanlık görevi olarak göreceğiz ve onları Allah nasip eder yarın aday oluruz, adaylıktan sonra Allah nasip eder Rize milletvekili olarak devam ederiz inşallah milletimizle birlikte, aziz Rizeli hemşehrilerimizle birlikte, hizmetkar olarak bu millete hizmet edeceğiz. Rabbim ayağımızı, yolumuzu sadık kılsın. İnşallah dostlarımızı da bize mahcup etmesin biz de dostlarımıza da mahcup olmayalım.”

VİDEOYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Videolar