Ceyhun KALENDER

Ceyhun KALENDER

Ailene Mesajınız Varmı ? "Beklemesinler!..."

Ailene Mesajınız Varmı ? "Beklemesinler!..."

Türk askerinin sınır dışında büyük bir operasyon içerisinde olduğu dönemde, içerideki sorunlarımızı konuşup yazmanın çok uygun olmayacağı düşüncesiyle, askerlerimizin gündemi belirleyen bir kaç sözüyle satırlarımı tamamlayacağım.

Zaten Mehmetçik cephede büyük bir destan yazarken, aynı zamanda söylemleriyle de gereken mesajı vermiş ve gündemi belirlemiştir.

-İstikamet neresi?

-Kızılelma…

-Ailene mesajın var mı?

-Beklemesinler!

Belki de savaş tarihinde, cepheye giden askerin söyleyebileceği en etkili sözler…

Yine bir Mehmetçik; “Biz yedi yaşında, yağmur altında, varlığım Türk varlığına armağan olsun, derken şaka yapmıyorduk.” sözleriyle, daha ilkokul çağında söylediği Andımıza atıfta bulunarak bağlılığını bildiriyordu.

Bu süreçte millet olarak neredeyse toplumun tamamının, vatan, bayrak, Atatürk, millet, ezan gibi aynı değerler etrafında buluşması, her vatan evladını mutlu etmiştir.

Özellikle Türklüğün sembolü olan Bozkurt ve ülküsü, Kızılelma’nın benimsenmesi, en önemli kazanımlarımız olmuştur.

“Ne Mutlu Türk’üm Diyene”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Ceyhun KALENDER Arşivi