Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Atmaca'nın Gücü Kartal'a Yetmedi

Atmaca'nın Gücü Kartal'a Yetmedi

Süper Lig tarihindeki en acı hezimeti aldık.6-0

Bu sonuç TOMAS hocaya yazar.

Sezon başından beri kısıtlı kadro ile oynadığın bir sistem var. Ancak bugün resmen fantezi yaptı. Sakatlıktan yeni çıkmış ve hazır gözükmeyen Emir Dilaver'i oynatma sevdası 3-5-2 veya 5-3-2 diye karışık bir sistemle oynamaya çalıştı. Ama anlaşılan bu sisteme ne takım nede futbolcular hazır değil.

Çaykur Rizespor karşında son haftaların formda takımı BJK var. Tomas hoca dersine iyi çalışmamış. Beşiktaş kapalı savunmalara karşı zorlanan pozisyon üretmekte sıkıntı çeken bir takım. Fakat bu sistem takımın bütün ayarlarını bozmuş. 1.bölge ile 3.bölge arasında korkunç bir mesafe var. Üçlü savunmamın sağında Emir sağ stoper, Meriah sol stoper ve aralarında Talbi. Kanat beklerimiz Morozıuk ve Mejnak ne oynadıkları belli değil. Korkunç yerleşim hataları.

Ne alan savunması yapabildik, ne adam markajı yapabildik. Annesi vefat etmiş Abubakar gününde olsa ilk yarı 6-7 bitmesi işten bile değil. Abubakar etkili ama gol vuruşlarında beceriksiz bir gününde idi.

Beşiktaşın sağ kanat forveti Larin 4 gol attı. Atılan gollerde savunan kişi kim?.Gören bilen varmı?

3 gün önceki Gençlerbirliği maçındaki en büyük sıkıntımız çıkarken kaptırılan toplardı. Bugün bu işi geliştirdik. Çıkmadan kaptırmaya başladık. Hemde defalarca.

Fiziksel ve mental anlamda çöktük. Geçen haftalarda gol atmasına rağmen Skoda çok güçsüz ve bitik, Meriah sürekli hata yapıyor ve rakip forvetlere asist yapıyor. 53 numarayı plakamızı giyen Mejnak bence Rizede değil. Kendisi burda gözüküyor ama aklı başka yerlerde.

Açıkçası resmen döküldük, dağıldık. İlk yarı 3-0 bitince mutlaka bir değişiklik olur önlem alınır ve sistem değiştirilir diye düşündük. Ancak olmadı.

Acı ve unutulmayacak bir skor. Bu skorda rakip Beşiktaşın çok iyi olmasından ziyade Çaykur Rizespor'un kötü hemde çok kötü bir gününde olmasından kaynaklandı.

Bu işlerin şakası yok. Aşağılarda ciddi mücadele var. Bugün kaybettik ve kötü kaybettik. Şu anda yapılması gereken bu sonuçtan ve futboldan gereken dersler çıkarılmalı ve Pazar günü bu yenilginin telafisi yapılmalı.

Tabi başarıda ödül varsa, böyle acı bir hezimette sorumlu olanlara gereken ceza verilmeli.

YOK ÖYLE YAĞMA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi