Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Avrupa Futbol Şampiyonası ve Türkiye

Avrupa Futbol Şampiyonası ve Türkiye

Avrupa şampiyonası devam ediyor.Biz ülke olarak gruplardan çıkamadık ve elendik.

Bizleri en çok üzen sonuçlardan ziyade grup maçlarında ortaya konan mücadeleler ve saha dışında yaşananlardır.

Kendini beğenmişliğin ve kibirin zirve yaptığı bir turnuva yaşadık.Bunun sonucunda elendik.Hala bu yaşananlardan gereken dersleri almak yerine sorunu başka mecralarda arama kolaycılığına kaçtık.

Öncelikle kendimize gelelim.!

Her şeyi elimize gözümüze bulaştırıyoruz.

Başarı nedir ve bunun ölçüsü ne olmalıdır.Bu başarıyı  elde edenlere nasıl bir ödül verilmelidir.Bir türlü bu dengeyi tutturamıyoruz.

Milli takımımız Avrupa şampiyonasına gerektiği gibi hazırlanamadı.Ne fiziksel olarak ne mental olarak hazır değildik..Yapılan müsabalar sonunda en az mücadele eden,en az koşan,en az şut atan ama turnuvaya katılma hakkı kazananlar içerisinde en çok prim alan takım ünvanı kazandık.

Federasyonumuz  futbolun sevilmesi, yaygınlaştırılması ve daha çok kitlelere ulaşması yönünde çabalar içerisinde olması gerekirken,günübirlik başarılar ve popülerist yaklaşımlarla milli takımı halktan uzaklaştırdı.

Maçlara başladığımızda Hırvatistan ve İspanya maçları tam bir felaketti.Yetersiz,mücadeleden yoksun ve zayıf bir ekip görüntüsü vermiştik.

Çek Cumhuriyeti maçı diğer maçlara göre daha iyi hazırlanılmış ve daha çok mücadele ettiğimiz ve kazandığımız bir maç oldu.Ancak 2-0 galip gelmek yetmedi.Ne yazıkkı en iyi 3.ler klasmanında ilk dörde giremedik ve elendik.

Maçlardan çok,milli takım kafilesinde futbolcuların kişisel problemleri,transfer haberleri ve görüşmeleri,primler,primlerin dağıtımı konuşuldu.İspanya maçında takım kaptanı Arda TURAN’a seyircilerimizin yaptığı protesto ve İspanyol taraftarların Arda TURAN ‘a destek yönündeki tezahüratlar unutulmayacak.

Fatih TERİM ! Ülkemiz futboluna yaptıkları unutulmaz.

Ancak kendini yenileyememenin verdiği dezavantajlar dışında eleştiriye açık olmaması ve önüne geçilemeyen ego’su yüzünden milli takımımıza faydadan çok zarar vermektedir.Kişisel kaprisleri yüzünden halkın milli takıma olan ilgi ve desteği azalmaktadır.

Milli takım futbolcusu başarı karşısında elde edeceği onur ve gururu maddi beklentilere girmeden yaşayabilmelidir.Bu yaşananlar bu görüntüye uzak kalmıştır.

Bundan sonraki süreçte bu yaşananlardan gereken dersleri çıkartıp önümüze bakmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi