Dr. A. Serdar TELLİOĞLU

Dr. A. Serdar TELLİOĞLU

Başağrısı'nın Nedenlerini Biliyormusunuz?

Başağrısı'nın Nedenlerini Biliyormusunuz?

Hayatım boyunca hiç başağrısı yaşamadım diyen insanın dünyada %1'den az olduğunu biliyor muydunuz?

Bu nedenle başağrısı, dünyada en sık görülen hastalıklardandır ve 300'den fazla sebebi vardır. Bu nedenle sadece bir başağrısı derken esasında ne kadar karmaşık bir yapıyı tariflediğimizi de düşünmek gerekir. 

Başağrıları içerisinde en sık görülenlerinden biri migrendir. Neredeyse her 6 kadından birinde ve her 15 erkekten birinde görülür. Kabaca günlük işlerini yapmayı etkileyecek tarzda ara ara olan başağrısı olarak migreni tanımlayabiliriz. Halk arasında sinüzitim var diyerek gezen birçok hastada iyice sorgulandığında migreni olduğu gözlenmiştir. 

Bir diğer sık görülen başağrısı da gerilim tipi başağrısıdır. Beynin ağrıyı değişik tarzda yorumlamasına yol açan gerginlikler, boyun problemleri, vitamin eksikliği gibi değişik sebeplerden olabilir. 

En sık bu iki tip başağrısı gözükse de farklı tipte başağrıları da mevcuttur. Başağrısının hele de kronik olarak devam eden başağrısının hayat kalitesini düşürmesi, hem sosyal hem de ekonomik açıdan çeşitli problemler yaratması mümkündür. Bunun yanında akut başlayan başağrıları da ciddi sonuçlar doğurabilecek nedenlerden olabilir. Bu nedenle doğru tanı ve tedavi için bir nöroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

facebook/draserdartellioglu

facebook/rizetip merkezi
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Dr. A. Serdar TELLİOĞLU Arşivi