Taha TOPRAK

Taha TOPRAK

Başarıya Açılan Kapı: Düşün Taşın Derneği

Başarıya Açılan Kapı: Düşün Taşın Derneği

Hayat, gözlerinle gördüğün ve kalbinle hissettiğin umudun peşinden koşulmasıyla olur. Hayat, böyle bir anın penceresinden bakmakla olur. Hayat, hedefe yürüdüğün yolda gösterdiğin sadakat ile yaşanır. Hayat, sahiplenmektir. Hayat, Ahiret mutluluğumuz için Dünya hayatının peşini bırakmamaktır. Elbette ki bizim ihtiyaçlarımız olan malzemeleri toplamak için…

Hepimizin vardır hayalleri, hepimizin başarmak istedikleri serpilir bir liste gibi önümüze… Hepimizin niyeti tek bir dava üzerine…

Umut dolu bir hayatımızın peşinden koşmak ve her şeye rağmen yürümek… Vazgeçersen kaybedersin. Ve çaresiz anda bir bakarsın ki, beklemediğin bir kapı açılır.

Bu düşüncelerle yaşıyoruz değil mi hepimiz hayatımızı? Sadece kendimiz için değil başkalarına da umut olmalıyız şu dünya hayatında… Başkalarının tebessümüne vesile kılacak bir neden yapmalıyız kendimizi. Onların mutluluğuna, gelişimine katkı sağlamaya ve başkalarına el uzatıp birlikte aynı yolu yürümeye daldırırız kendimizi.

Şimdi sizlere bir dernekten bahsedeceğim. En önemli görevimizi, yaşamımızın başlangıcını ve yolda bize lazım olacak şeyi an ve an umut dolu bir bakış ile uzatıyor elini bizlere…

İlk emir olan “Oku” görevimizi pek çoğumuz yerine getiremiyoruz aslında. Evet,  okuyoruz ama yaşamıyoruz. Yaşadığımızı anlamıyoruz. Nedenleri bilmiyoruz. Sıradan gelip geçiyor zaman, neredesin diye sorarız kendimize.

İşte bu görevi kendine benimsemiş ve kendisini yetiştirmek isteyen her türlü gence açılan bir kapı olma yolunda hızla ilerleyen, onları alışılmışın dışına çıkaran ve çıkardığı bu yolda dokunduğu yeri değiştirmesine vesile olmaya çalışan:

DÜŞÜN TAŞIN DERNEĞİ

İsmiyle müsemma olan bu kuruluşu sizlere aktarmak istiyorum.

İlk olarak 2012 yılında tanıştım yani kuruluşundan 6 yıl sonra. Düzenledikleri Kitap Okuma günlerinde kitaplarımızı alıp gitmiştik… Her gencin 1 saatini ayırıp kitap ile muhabbet etmesi ve anladıklarını arkadaşlarına paylaştığı güzel bir etkinlik. Orada ilk olarak Düşün Taşın Derneği Başkanı Selim Bey ve Başkan Yardımcısı Hilal Hanım ile tanıştık. O gün öyle umut dolu bakmıştım ki program sonrasında her daim her programına katılmaya çalıştım. Ve ardından 2013 Yılında o zamanlar görevi başında olduğum İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Kulübünde Başkan Yardımcısı arkadaşımın, program konuğu olarak Dernek Başkanı Selim Beyi yönlendirmesiyle muhabbetimizi ilerlettik.  Derneğin 7. Yılında Selim Beyi kendi programımızda konuk olarak ağırlamak bize DÜŞÜN TAŞIN DERNEĞİNİ daha iyi anlattı.

Her geçen yıl hazinesine yeni bir proje kazandıran Düşün Taşın Derneği ilk gün sadece 1 kişi ile başlamıştı Kitap Okuma Günlerine ve ardından yıllar sonra Eski Ali Sami Yen Stadyumunu doldurmayı başarmıştı. Her gittiği yerde bir gence dokunuyor. Ve her genci yürüdüğü yolda farkındalık oluşturmak için ailesine katıyordu. Başta dedik ya hani hayat umut dolu yaşamaktır. Vazgeçilseydi o an, stadı dolduran binlerce kişinin katıldığı bir programa ev sahipliği yapılamayacaktı.

Ve yine düzenlediği DüşünME TaşınMA Toplantıları ile herkese ışık olacak fikir jimnastikleri ile her gencin fikrini düşüncesini ışık gibi parlatıyordu adeta.

Türkiye’de istikrarın daha fazla konuşulacak bir kavra olmasına öncülük etmek amacıyla düzenlenecek olan İstikrar Zirvesi ise derneğin yıldız programları arasında yer alıyor. (http://www.istikrarzirvesi.com/ )


Bir insanın kendini geliştirmesi, düzeltmesi ile dünyanın değişebileceğine inanan, yaptıkları çalışmalar ile uzun vadede “Düşünce Kuruluşu” olmak isteyen bir hareketin liderliğini yürütme misyonunu benimsemiş DÜŞÜN TAŞIN DERNEĞİ, yeni bir hedef ile adım adım büyüyor her dakika…

İleride DÜŞÜN TAŞIN VAKFI ve DÜŞÜN TAŞIN VAKFI Üniversitesi kurma yolunda en büyük hayallere her gün bir adım daha yaklaşılıyor.

Dernekte aktif bir görev almadığım halde bu aile kavramını hissettiren bir yapı ile ailem gibi gördüğüm ve çok değerli dostlar kazandığım bu kuruluş şimdi 10 Yaşında!

10 Ocak tarihinde 10. Yılını kutlayacak olan Düşün Taşın Derneği asla vazgeçmemeyi, vazgeçmedikçe başarmayı bizlere öğretiyor. Başkalarının umuduna vesile oldukça daha farklı vizyon ile daha gür bir ses ile ilerlemeyi anlatıyor bizlere…

Yeni yaşı yeni adımları hayırlı olsun… Bu ailede ilk olarak tanıdığım Başkan Yardımcısı Hilal Bayram’a ve Dernek Başkanı Selim Çavuş nezdinde bütün aileye başarılar dilerim. Öncelikle kendilerine bu ailenin kapısını açtıkları için de teşekkürlerimi iletirken, yeni yıllarda her daim umuda vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Sizler de takip etmek için; http://www.dusuntasin.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Nice başarılı yıllara…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Taha TOPRAK Arşivi