Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Başbakanlar-Yağmurlar Şehri Rize

Başbakanlar-Yağmurlar Şehri Rize

Başbakanlar Şehri Yağmurlar Diyarı bir il. Daha Aktif olmalı. Eskiden beri süregelen Siyasi Bürokrasi bir türlü şehri istenilen seviyeye getiremedi. Şehirde serbest bölge, organize sanayi bölgesi, avm, turizm anlamında 5 yıldızlı bir otel eksikliğinin yanında çözülemeyen trafik karmaşası, köylerde yaşanan su sorunu, yol çalışmalarında ağır işleyen tamiratlar esnafı feryat etttiriyor.

Rize’de yaşayan herkes bilir. Sokakta her daima konuşulan bir konu vardır. Niye olmuyor, Neden Rize’de yapılmıyor. Neden Rize İkinci planda kalıyor veya millet bakan milletvekilleriyle iş yaparken başbakan çıkartan bir il neden bu kadar pasif kalıyor diye. Yanlış anlaşılmasın. Pasif derken yatırım anlamında.. Tamam okul ve yollar Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Rize’de de yapılıyor.

Rize’de Yatırım, eğitim vede işsizlikde geride kaldı. Yatırımda dışarıdan eee başbakan şehri sizde olmayacakta bizdemi olsun diyenler bu haberi inceleyebilir. http://www.olay53.com/haber/rize-ne-kadar-yatirim-aldi-55443.htm 

Eğitime çözüm bulundu Lys’de sıralama açıklanmadığı için İlimiz artık başarılı. İşşizlik ayrı bir derya. Rize’de işşizlik büyük sorun. Tabi iş beğenmemezlik ayrı bir mesele. İnsanlarımız aylık 770 lira asgari ücretle günlük 26 liraya çalışırken, çay bahçesinde gürcü işçileri 75 lira veriyor. Burada bir tezat var ama Rize'de Aileler arasında çaylıkların bölünmesi gerekse yeni nesilin köy hayatını benimsememesi dolayısıyla gelirlerde azalış yaşanması maddi sıkıntılara gebe oluyor.

Rize’nin gelişememesindeki en büyük sorunun kendimizin olduğunu düşünüyorum. Toplum olarak iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmayı öğrenemedik, ne yazık ki… Halkı, basını, sivil toplum kuruluşları...Kimse sorunu başkasında aramasın. Çünkü ortak değerlerde birlik olmayı öğrenemedik. Herkes kendi çıkarları doğrultusunda yaşamaya vede ilk ses çıkartan ben olmayayım düşüncesinde. Tabi öne çıkana destek 2 kilometre geriden ancak geliyor.

Ve havaalanına. Bir türlü çözüm bulunamayan havaalanı.Rize'de Havaalanı konusunda ilk kez bu kadar ses yükselmişti.Takii Gümrük ve Ticaret Bakanı, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı Ovit projesini 2015 yılının Kasım ayında bitirelim. Ondan sonra bakarız sözü şehirde herkesi bir anda sus pus yapıp Havaalanı kitabını rafa kaldırtmıştı.

Son olarak Bingöl, Kastamonu, Şırnak, Hakkari illerinde yapılan Havaalanı gibi Rize’de de herkesin birlik olarak bir an önce Havaalanı konusunda daha ısrarcı olması gerektiğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi