Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Başlayamadık

Başlayamadık

Biz bitti demeden bitmez diyebilmek için bir şekilde başlamak gerekiyor.

2016 Avrupa şampiyonasına iyi başlayamadık.Hırvatistan 1-0 mağlup olduk.

İstatistiksel olarakda bakdığımızda şimdiye değin Hırvatlara karşı galibiyetimiz yok.(2008 deki mucizevi beraberlik sonrası penaltılar hariç)

Milli takımımız iyi bir jenerasyon yakaladı.Yetenekli ve kaliteli futbolcularımız var.Ancak sahada sistematik bir futbol anlayışımız maalesef yok.Bireysel olarak birilerinden mucize bekliyoruz.Grup elemelerinde Selçuk İNAN’ın 89.dk.attığı golle gittiğimiz zannediyoruz. Ancak KAZAKİSTANIN deplasmanda galip gelmesinin Avrupa şampiyonasına direkt gitmemizi sağladığını unutmayalım.

Hazırlık maçlarında alınan nispeten iyi sonuçlar bizi anlaşılan fazla havaya sokmuş.Bu işler sadece gazla, marşla ve şarkılarla olmuyor.

Öncelikle turnuva takımı olmak önemli.Genelde turnuvalara sürekli giden bir takım olmamakla beraber katıldığımız turnuvalara renk katan ve başarılı olan bir takımız.

Genel anlamda Hırvatlar bizden daha iyi takım.Daha iyi hazırlanmışlar.En azından bizimle yapılan maçta böyle gözüktü.

Fatih TERİM’in futbol aklına karşı bizlerin ilavesi olabilirmi?Sadece şu soruları sormadan edemedim.

Defansımızda hava toplarında ciddi zafiyet var.Hırvatlar sanki hava üssü kurmuş ve kafa tenisi oynuyorlardı.Bu maçı geçtikte bundan sonraki maçlarda ciddi sıkıntılar yaşayabiiriz.

Takım iskeletindeki futbolcularımız genelde takımlarında oynayamayan ve sürekli oynayamayan oyunculardan kurulu.Maç eksiklikleri kesinlikle hissediliyor.

Hırvatistan maçını incelediğimizde yenilen goldeki hatasına rağmen kalecimiz Volkan BABACAN takımın en iyisi gözüktü.

Defansımızda hava toplarına hakim rakip forvetleri caydırıcı bir bir stopper eksikliği kesinlikle var.Kadrodaki diğer futbolcular da maalesef bu konuda yeterli değil.

Orta alanda Arda TURAN çok ağırlaşmış.Takımın el freni gibi duruyor.Oğuzhan ÖZYAKUP etrafında takım kurmak gerekiyor.Hırvat maçında en son çıkacak kişi diye düşünmüştüm.Ozan TUFAN soru işareti.Genç,kapasiteli ancak henüz sorumluluk alabilecek kafa yapısında gözükmedi.Yenilen golde saçlarına gösterdiği özeni rakip Modriç’e gösterse idi o gol yenilmeyebilirdi.Çalhanoğlu HAKAN’dan duran toplar dışında pek bir varlık göremedik.Gerçi duran topları kullanırkende olumlu kullandığını göremedik.Volkan ŞEN saatli bomba.Nerde ne yapacağını kestiremiyoruz.Sanırım

kendiside kestiremiyor.Oto kontrol şart.

Forvette Cenk TOSUN sadece boğuştu.Yanlız kaldı.Geriden destek gelmedi.Burak YILMAZ’da bir varlık gösteremesi.Emre MOR kendisi bile şaşırmıştır.18 yaşında yenetekli kumaşı iyi ve gelecek vadeden bir yıldız adayı. Sahaya kurtarıcı gibi sürülmesini pek anlayamadım.Sadece 20dk.milli takımda oynamış bir genç yeteneğin omuzlarına fazla yük yükleniyor.Bu arada KERİM FRİAY da pekala benzer katkıları sağlaması için kadroya alınabilirdi.

Netice itibarıyla,kötü oynadığımız bir maçı sadece 1-0 kaybettik.Her puanın ve golun hayati önem taşıdığı bir turnuva.Daha farklı yenilmediğimiz için şanslıyız.Maçtaki tek pozisyonda Ozan TUFAN gözlerini kapamadan kale köşelerine topu atsa gol atıp maçı bile alabilirdik.Önemli olan turnuvaya devam edebilmekir.Önce İSPANYA ve sonrasındaki ÇEK CUMHURİYETİ maçlarında alabileceğim puanlarla turnuvaya devam edebiliriz.Sonrasında bu yazdıklarımız okurken tebessüm ederek okuruz.

Selam ve sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi