Aydan ÜSTKANAT

Aydan ÜSTKANAT

Bayram tatili için Gastronomik Seçimler

Bayram tatili için Gastronomik Seçimler

Ramazan Bayram’ı geldi çattı! Tatilde yeni yerler keşfedip kültürler tanırken, yeni tatlarla da midenize bayram ettirin.

OKUMALI

KİTAP HAYALİNDEKİ SEN!

Yaşam Koçu Doris Hofer’in 20 adımda hayatınızı değiştirecek yaşam kitabı ‘Hayalindeki Sen’, pratik ve sağlıklı yemek tariflerinden günlük egzersiz planına kadar daha fit ve sağlıklı olmaya dair pek çok bilgi içermekte. QR kod uygulaması ile Doris’in kitap için hazırladığı egzersiz videolarına ulaşmak ise işin en keyifli tarafı. Kitap yedikleriyle kendini iyi hissetmek isteyenler için doğru kaynak.

GÖRMELİ

Mavi parlak bir taşı andıran denizi, zorlu ulaşımından kaynaklanan tenhalığı ile bu ada Ege denizinin incisi olarak kalmış. Adanın Skopelos, Stafilos, Agnontas ve Glossaisminde dört köyü bulunuyor. Sakin, sessiz ve temiz bir ada istiyorsanız zamanı durdurabileceğiniz doğru bir adres. Yunan adalarının yemekleri zaten iyidir ama böyle küçük, turistik olmayan Meis gibi adalarda telaşsız ve keyifle yemek -yiyebiliyorsunuz. 

Meis demişken... O da Kaş’ın hemen karşısında yer alıyor. Minicik bir yerleşim yeri. Günü birlik bile yeter. Kalabalık ve gösteriş sevmiyorsanız her iki ada da doğru adres. Hareketli, eğlenceli bir tatil istiyorsanız bunun için Bodrum’u tercih edebilirsiniz. Bodrum’a gitmişken bölgenin en lezzetli balıklarını ise Gümüşlük Akvaryum restoranda bulabilirsiniz.

YEMELİ

- Kuzu kapama, pilav, mantı bayram yemeklerinin olmazsa olmazlarından. Bayramda evdeyseniz gerçek bir bayram sofrası için kolları sıvayın. Tepsi böreği, etli yaprak sarma, su böreği, ev baklavası, keşkek, hoşaf, revaninin en sevilen bayram yemekleri olduğunu hatırlatalım. Ramazan bayramı ve güllaç! Son tahlilde güllaç yemeden Ramazan bayramı olmaz. Üstelik şeker tüketemeyenlerin bal veya agave kullanarak hazırlayabilecekleri bir tatlı güllaç. Afiyetle!

GİTMELİ

Adıyaman Tut’ta Dut Festivali

Adıyaman’ın Tut’ta Dut Festivali 7-9 Temmuz arasında Tut ilçesinde ikinci kez gerçekleşecek. Etkinlikte konserler, sergiler, söyleşilerle birlikte yamaç paraşütü gibi bir çok eğlenceli aktivite de düzenlenecek. Markalar ve akademisyenlerin katılacağı festivali Ulusal Dut Çalıştayı düzenliyor. Dut ürünlerinin yer alacağı festivalde yöresel ürünler de sergilenecek.

Manisa Adala Şeftali Festivali

Salihli ilçesi Adala beldesi Kültür Sanat ve Sinema Festivali diğer adıyla Adala Şeftali Şenliği her yıl temmuz ayının ikinci haftası yapılıyor. Çevre halkı sosyal, kültürel toplumsal olarak pekiştirmek, şeftali üreticiliğini ve pazar imkanlarının artırılmasını sağlamak, çiftçiye moral vermek için dört gün sürüyor.

İKRAM ETMELİ

Godiva’nın 2016 bayram koleksiyonu, Ramazan’ın zengin motiflerini yansıtan özel tasarım kutuları 90 yıllık tecrübe ve yenilikçi yaklaşımla zarif el yapımı çikolatalar içeriyor. Koleksiyonda Ramazan kültüründeki zengin motiflerle mutluluk, bereket ve şansı paylaşmışlar.

YEMELİ

Yoksa siz hala Çiya’ya gitmediniz mi? Ama ismini eminim duymuşsunuzdur. Dünya çapında tanınan bir araştırma mutfağı olan Çiya Musa Dağdeviren tarafından 1987’de Kadıköy’de beş masayla açılmış. Bu gün çokça konuşulan yerel malzemeleri Çiya seneler önce bölgesinden getirmeye başlamış bu düşünce şeklinin yayılmasına önderlik etmiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Aydan ÜSTKANAT Arşivi