Muammer BERBEROĞLU

Muammer BERBEROĞLU

Beş ve Üzeri İşçi Çalıştıranlar Maaşları Banka İle Ödeyecek

Beş ve Üzeri İşçi Çalıştıranlar Maaşları Banka İle Ödeyecek

Ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her türlü istihkakın bankalar aracılığıyla ödenmesine dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 21 Mayıs 2016 tarih ve 29718 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Yönetmelik ile 01 Hazıran 2016 tarihinden itibaren işçi ücretlerin bankalar aracılığı ile ödenmesinde 10 olan işçi sayısı alt sınırı 5'e çekildi.

Değişiklik ile daha önce 5953 sayılı kanuna tabi olarak en az 10 gazeteci çalıştıran işverenin, personel ücretlerini bankalar aracılığıyla ödemesini öngören hüküm, en az 5 gazeteci çalıştıran işverenleri kapsayacak şekilde düzenlendi.

Basın işverenleri, kurumda çalışan gazeteci ve İş Kanunu'na tabi işçi sayısının toplamının en az 5 olması durumunda da ücretleri banka aracılığıyla ödeyecek.

Yönetmelikte yapılan değişiklik ile ayrıca Deniz İş Kanunu'na tabi olarak en az 5 gemi adamı çalıştıran işletmeler de çalışanlarına maaş ödemelerini bankalar aracılığıyla yapacak.

İş yerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümleri uygulanan işverenler ve üçüncü kişiler de, çalıştırdıkları işçi sayısının en az 5 olması halinde, ücretleri bankalar aracılığı ile ödenmesi zorunluluğu getirildi. İş Kanununun 102. Maddesi gereği banka aracılığı ile ödenmesi gereken ücretlerin ödenmemesi halinde ödemenin yapılmadığı her ay çalışan işçi sayısı kadar 161 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Muammer BERBEROĞLU Arşivi