Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Bir Maç Daha Böyle Bitti

Bir Maç Daha Böyle Bitti

Uzatmaların, uzatmasının sonlarında hakemin uydurduğu ve kendisinin bile inanmadığı bir penaltı sonucu kaybedilen bir maç.

Antalyaspor 3 - Çaykur Rizespor 2

Aslında maça kötü başladık ve kötü devam ettik.

Ofsayt nedeniyle iptal edilen Antalyaspor golü haber veriyordu. Bağıra bağıra gol geldi. Rakip stoper Veysel, idmanlarda bile rahat gelemeyeceği bir pozisyonla kendilerine göre sağdan indi. Kaleye paralel bir şekilde ortaladı. Sol arka direkte bekleyen Haji Wright 18.dk.da topu Çaykur Rizespor ağlarına bıraktı. Solbek Cumali Sertel'e birileri görevini hatırlatmalı. Öncelik savunma olmalı. Genç olması, diri olması tamamda defansif görevini yapmalı. Sağ kanat savunucusu Baiano bir savunma adamı değil. Nerede duracağını bilemiyor.

Çaykur RİZESPOR ,İlk yarı sonunda içeriye 1-0 yenik giriyor.

İkinci yarı aynı kadro ile devam ediyoruz.Ceza alanı içinde atılan sert şut,açık olan Gökhan GÖNÜL`ün eline çarpıyor. Penaltı ve Haji Wright vuruşu 2-0.

Mücadele eder gibi bir görüntü gözükmüyor. Takımda birlik,takımdaşlık gözükmüyor.Sabo,ilk maçtaki durgunluk ve soğuklukla devam ediyor. Sanki zorla oynatılıyormuş izlenimi var. Bülent Uygun'da dayanamayıp`60.dakikada Umar AMINU ile değiştiriyor.

Geçen maçta sonradan girip çabalamış ve oynama istediğini belli etmişti UMAR. Ama o da ne. Bu kadar bireysel olmamalı. Takım halinde oynadığımızı unutmamalı. Açıkca bir reaksiyon göstermeli takım. Dabo ilk maça göre daha hareketli. Ancak takım bütünlüğü yok.

Dabo çalımlarla ceza alanına yaklaşmaya çalışırken Veysel'in müdahelesiyle düşüyor. Hakem serbest vuruş veriyor. Djokoviç yerden kalecinin çıkaramayacağı şekilde topu kaleye gönderiyor.

Dk.61. Durum 2-1

Artık reaksiyon başlıyor. Önce Yasin, Alberk değişikliği takıma bir hava getiriyor. Son dakikalarda Cemali çıkıp, yerine Selim AY giriyor. Selim AY bildiğimiz defansif görevi için değil, uzun toplarda hava hakimiyeti için forvet görevine soyunuyor. Bu arada Tyler Boyd çıkıp, Eren Karadağ giriyor.

Ceza alanı içine gönderilen bir top sonrası ceza çizgisi köşesinde Eren Karadağ'a yapılan müdahele sonrası serbest vuruş kazanılıyor. Açıkca müdahelenin çizgi üzeri yapıldığı ve penaltı olması gerektiğini düşünüyoruz.VAR bizi destekler durumda Özgür YANKAYA;ya penaltı olduğunu hatırlatıyor.90 +2 Djokoviç penaltıyı gole çeviriyor.

Maçın bu sonuçla bitmesini bekliyoruz.Uzatmalar 4 dk. gösterilmiş. Hakem fırsat kolluyor.Antalyaspor;un kazandığı korner sonrası akıllara ziyan Özgür Yankaymış; casına penaltı noktasını gösteriyor.

90 + 9 da atılan penaltı sonrası,Çaykur Rizespor Antalyaspor'a 3-2 mağlup oluyor.

Kazanacak kadar futbol oynamadı Çaykur Rizespor. Eksikleri fazla. Oyunsal anlamada eksikleri, hataları var. Tamam. Bazen çok iyi oynamadan da maç kazanılır, puan kazanılır. Ancak hakemin maçı hakkıyla yönetiyor olması gerekir. Uzatmalarda Çaykur Rizespor aleyhine verilen penaltı,dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir takım aleyhine verilmir mi? Araştırma yapılabilir.

Basit bir hakem hatası diye geçiştirilemez. Hakem resmen arandı.

Artık, futbol sadece sahada oynanan bir oyun olmaktan çıktı.

Malum, Önceki yıllarda sözleşmesi bitmiş, ancak opsiyonu henüz kullanılmamış bir Oğulcan Çağlayan olayı var. O günün şartlarında ligler bitmemiş. Çaykur Rizespor kümede kalma mücadelesi veriyor. Kalan 6 maç oynanmadan Oğulcanìn opsiyonu kullanılıyor.

Ancak Oğulcan Çağlayan, maç oynamadan şehri terkediyor ve GS kulübüne imza atıyor.

Geçen yıl dava devam ediyor. Sezon sonu dava sonuçlanıyor. 1.200 bin Avro ve 6 maç ceza veriliyor.

Bu esnada futbol sahalarında yapılamayan rekabet, basın ve medya yoluyla algılarla sosyal medya üzerinde yapılmaya devam ediyor.

Anlaşılan o ki devamda edecek.

Tedbirler, önlemler ona göre yapılmalı. Öfke ve hırsları kontrol ederek akılane bir şekilde çözülmeli.

Bu süreçte sonuçlara bakmadan Çaykur RİZESPOR başkanına, yönetimine, teknik ekip ve futbol takımına her zamankinden daha çok sahip çıkılmalı, destek verilmeli.

Biline.

Milli takım, arası takviyeler, sakatların iyileşmesiyle yeni bir serinin başlamasını bekliyorum.

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi