Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Bir Puan iyidir

Bir Puan iyidir

Güneşli ve güzel bir bahar günü günlerden Cumartesi ve rakip Fatih Karagümrük.

Son iki maçını kazanıp tehlikeli bölgeden çıkan ve yukarılara yelken açan Çaykur Rizespor, milli maç arası hocasını yenileyen ve genç İtalyan'a teslim eden rakibine karşı hücum presle maça başladı.

Temposu, mücadelesi ve heyecanı yüksek ancak pozisyonu az bir mücadele izledik. Rizespor ceza alanı dışına kadar getirdiği toplarda son tercihlerdeki hatalar ve beceri eksiklikleri nedeniyle fazla etkili olamadı. İlk yarı karşılıklı ataklarla ancak pozisyonu zayıf bir şekilde golsüz tamamlandı.

İkinci devreye Rizespor defansın sağ ve sol kanatlarını yenileyerek çıktı. İsmail Köybaşı ve Moroziuk çıktı. Yerlerine Melnjak ve Fernando girdi. Sağ önde ilk yarı etkisiz olan Baiano`yu defansın sağına, Melnjak'ı da defansın soluna monte etti.

Hakemlik pozisyonların olmadığı ve centilmence geçen bir maçta hakem maçın önüne geçti. 57.dakikada bir hava topu mücadelesinde hakem faul çaldı. Pozisyonda faul yoktu. Skoda hırsla faul olmadığını el işaretiyle gösterdi. Hakem sarı kartını çıkardı. 51.dakikada görmüş olduğu kart nedeniyle kartın rengi kırmızıya döndü.

Bu dakikadan sonra oyun tamamen Karagümrük kontrolünde ve üstünlüğü içinde geçti. Ancak maçın en etkili ve önemli pozisyonunu Çaykur Rizespor Eric Sabo`nun ayağından yakaladı.Karagümrük`ün İtalyan file bekçisi başarıyla bu golü önledi.

İlerleyen dakikalarda iki takımda yeni hamleler yaptı. Ancak pozisyonlar tam olgunlaşmadan sona erdi.

Maç sonunda iki takım puanları birer birer paylaştı.

Yaklaşık 40 dakika bir kişi eksik oynamasına rağmen Çaykur Rizespor rakibe mutlak gol pozisyon imkanı vermedi. Burada Bülent Uygun hocanın takıma katkısını ve kadro tercihlerini göz ardı etmemek lazım.

Defansın artasında Selim ve Talbi son derece başarılı müdahaleleriyle rakiplere fırsat vermedi. Orta alanda Dokoviç ve sahada kaldığı süre içinde Sabo son derece etkili ve iyi mücadele ettiler. Hücumda ise Samudio bir dinamo gibi çalıştı. Kaleci Gökhan Akkan'a fazla iş düşmese de güven verdi.

Bugün Boldrin çok etkisiz kaldı. Skoda gördüğü kırmızı kartla saha dışında kalana kadar etkisiz bir görüntü verdi. Baiano ilk yarı iyi çalıştı ancak yaratıcı ve etkili olmaktan uzaktı.

Maç sonu Samudıo, maçın özetini çıkardı, (Normalde 1 puana sevinemezdik. Yaklaşık 40 dakika eksik oynamak zorunda kalınca 1 puanda iyidir.) dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi