Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Bir Rizespor - Trabzonspor Maçı Klasiği

Bir Rizespor - Trabzonspor Maçı Klasiği

Rize ve Trabzon karadenizin doğusunda iç içe geçmiş iki komşu il.

Konumuz haftasonu oynanacak olan Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçı.

Malum Çaykur Rizesporun durumu şu anda hiç iyi değil.Küme düşme potasında ve en yakın takım alt edebilmesi için o takımdan en az 7 puan fazla alması lazım. O bile yetmeyebilir.Malum ikili averaj kuralı var.Kalan 9 maçta kaç puan alınacakki birde üsteki takımdan en az 7 puan almak gerekecek.

Trabzonspor ise 2.yarıya fırtına gibi başladı.Maşallah 2017 yılında henüz yenilgi görmedi.Hatta 2017 yılı puanlamasına göre ligin zirvesinde.

Gelelim maçın sonuçlarına göre yapılabilecek yorumlara!

Çaykur Rizespor kazanırsa moral kazanacak ama küme düşme potasından kurtulamayacak.Yukarıdaki takımların alacakları sonuca bağlı yaklaşabilecek ve önümüzdeki haftalara daha ümitle bakmasını sağlayabilecek.Trabzonspor taraftarı bundan hiç hoşnut olmayacak.Herkese yeniliyorsunuz bize gelince aslan kesiliyorsunuz türünde yaklaşımlar olacak.

Trabzonspor kazanırsa Çaykur Rizesporun ligde kalma ümitleri mucizelere kalacak.Çaykur Rizespor taraftarının Trabzonspora olan bakışı değişecek.Bizi yendiler küme düşürdüler falan.(Bu hiç de doğru bir yaklaşım değil.)Ancak 80 yıllarda yaşanan dramatik olay maalesef böyle yaklaşımların oluşmasına neden olmuştu.

Maç beraber bitse iki takımda sevinemeyecek ama çok da üzülmeyecek.En azından karşı takımın kaybetmesiyle oluşacak üzüntüsünün sorumluluğunu taşımayacak.

Nerden ve nasıl bakarsak bakalım.Kötü çok kötü bir durum.

Maçlar oynanır ve biter.Ancak komşuluklar ve dostluklar bundan etkilenmemeli.

Sosyal medya üzerinden yapılan ve yapılabilecek provakatif yaklaşımlar olmasın ve olmamalı.

İki komşu şehir takımları ve taraftarları kendilerine yakışan bir ortam ve mücadele içerisinde olsunlar.Hakem konuşulmasın.Sonuçta hak edene ve yarayana yarasın.

Birlik be beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde güzel düşünce ve temennileri paylaşıyorum.

AHMET-MEHMET OLAYI

Milli maçlar dolayesiyle verilen arada Çaykur Rizespor’da teknik adam değişikliği bekleniyordu.Ancak Çaykur Rizesporun bu durumlara düşmesinin sorumlusu teknik adam değilmiş.Ahmetle Mehmet imiş.

Baksanıza Ahmet İlhan ÖZEK ve Mehmet AKYÜZ kadro dışı bırakılarak verdikleri hizmetlerden ötürü kendilerine teşekkür edilmiş.

Bazı düşünceler ve yorumlar kelimelere sığmaz.Dolayesiyle bu düşüncelerimi ileri dönemlere bırakıyorum.

Şimdi birlik beraberlik ve destek zamanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi