Taha TOPRAK

Taha TOPRAK

Bir Rüzgar Esintisi...

Bir Rüzgar Esintisi...

Vakit ansızın bir rüzgar serpiştirir yüzünüze… Sonra geçer gider. Öyle işte bu hayat düşündüğün sürece… Sonra kaldığın yerden devam edersin, ne olduğunu anlayabilirsen…

Hayatta çok dalgalanmalar çok git-geller yaşar insan. Bazen yaptığının doğru olduğunu anlayamazsın bazen ise yapmadığının değerini hatırlayamazsın. Karar veremezsin işte hangisini yapacağını. Dalgalı bir süreç seni meşgul ederken, sonunda aldığın bir yanıt senin yolunu yeniden çizmeye başlar. Ama arka yolunu gözleye gözleye… Vazgeçemeyeceğin bir yol ise…

Hep o yanıta göre çizersin ya yolunu. Yaşadığın sürecin zihninde “belki” kelimesini zihninde biriktirdiğini bildiğin halde…

İşte böyle bir yolculuk da tevekkül edersin Rabbine…

Ve Hz. Ali gibi dua edersin Kainatın sahibine “Rabbim, gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olanı da gönlüme razı eyle”
Tevekkül ettin.. Teslim oldun. Emanetin en güvenli sığınağındasın… Çok şükür..

----

Her işimizde böyle bir yol çizeriz. Bir işi yaparken bile sonuca kadar attığımız adımlara yorum yaparak ilerleriz. O adımlarda bir “belki” ler varsa… Sonuç ne olursa olsun, yine geriye döneriz. Bu süreç böyle olmayacaktı belki… Veya “şurada şu oldu, bu yüzden olacaktı” diyecektik belki.

Aldığımız her başarının arkasında mağlubiyete karşı savaştığımız büyük noktalar var. Diyebilir miyiz ki, şurada şu engelleri aştım, ya olmasaydı veya belki olmayacaktı.

Ve aldığımız her mağlubiyetin arkasında başarıya yaklaştığımız adımlar saklı. Diyebilir miyiz ki, şurada şuna yaklaştım, ya yapsaydım veya belki yapacaktım.

Ne önemi var demenin, sonuç belli… Geçmiş geri gelmiyor, zaman akıp gittiği sürece..
---
Sonuca kadar çaba gösteren insan bütün imkanlarını kullanır. Rabbimiz imkanlarımızı kullanmamız için bize verdiği alan o yoldur. Sonuç geldikten sonra yapman gereken tevekküldür. Kaderin öyle yazılmıştır. Rabbin sana onu öyle göndermiştir. Eğer istemediğin bir şeyse seni üzüyorsa… İtiraz etmek kimin hakkı! O yüzden dua eder bütün eller “Allah’ım her işimde her sonucu hakkımda hayırlı kıl” diye.. Belki hayırlısı budur diyeceksin belki de Rabbin senin imtihanını başlattı, bilemezsin.

Eğer sevdiğin şeyse sonuç, şükrünü eda edebilecek misin? Sevmediğin bir şeyse isyana kalkışacak mısın? Bilemezsin belki imtihanı kazanırsan ödülünü belki bu dünyada istediğin şekilde verir. Belki de Ahirette Cennet nimetleriyle feyizlendirir.
---
Dua ile başladığımız her yolumuzu dua ile Ahirete kadar devam ettirmemiz gerekir. Her planımızın mutluluğu için, hayattan zevk almamız için bu ince çizgiyi düşünmemiz gerekir. Yoksa hayat bize zindan olur…

Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Taha TOPRAK Arşivi