Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Bu Kadar Gol Yenir mi?

Bu Kadar Gol Yenir mi?

Ç. Rizespor adına son derece şanssızlıkla başlayan bir maç oldu.. Düşünebiliyor musunuz? Rizespor’un son haftalardaki  en başarılı defans adamı Giray Kaçar; daha mücadelenin hemen başında topa öylesine başarısız bir vuruş gerçekleştiriyor ki, ya da bilinçsizce ters bir vuruş yapıyor ki; Mehmet Topuz’da iyi değerlendirip golü atıyor. Sadece bununla kalsa neyse.. Bireysel hatalar bundan sonra da devam ediyor. Hemen arkasından ikinci gol gelinceye kadar.

Tabi ki Ç. Rizespor bu şok gol sonrası demolarize oluyor. Kendine gelemeden Sow Fener’in ikinci golünü kaydediyor. Daha maçın ilk 10 dakikasında böylesine  bireysel hatalar zincirini devam ettirirsen; güçlü Fenerbahçe karşısında 2-0 yenik duruma düşersin ve yapacak fazla hiçbir şeyin de kalmaz. Böyle olunca da oyun inisiyatifi tamamen Fener’in eline geçmiş olur. Fenerbahçe de topu istediği gibi sahanın her yerinde rahatlıkla gezdirmeye başlar.

Hiç kimse bu maçın böyle sonuçlanacağını tahmin etmiyordu. Çünkü Ç. Rizespor Fenerbahçe karşısına gelene kadar üst üste kazanarak iyi puanlar toplamış ve tehlikeli bölgeden biraz da Necati Hoca’nın duasının katkısıyla uzaklaşmıştı.

Fenerbahçe buraya gelirken zor bir deplasman olduğu bilinciyle gelmişti. Bu kadar bol gollü ve bu kadar rahat kazanacağını aklının ucundan bile geçirmiyordu. Ama oldu işte.

Sonuç olarak: Ç. Rizespor bu maçtan çıkaracağı çok önemli dersler vardır. Bir defa defansın bu kadar zayıf, cılız, hatalarla dolu ve yeteneksiz kalması, orta sahanın ayağına top tutamaması, farklı yenilginin faturası olmuştur.

İnşallah gelecek maçlarda çok daha diri ve her alanda çok dikkatli olan bir Rizespor izlemeyi ümit ediyoruz.

Yenil ama; böylesine rezil  olarak değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Orhan YAZICILAR Arşivi