Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Bu Takımın Desteğe İhtiyacı Var

Bu Takımın Desteğe İhtiyacı Var

17 Eylül Cumartesi günü TT Arenada Çaykur Rizespor GS maçı oynandı.Maçı GS,Eren Derdiyokun attığı 2 güzel golle 2-0 kazandı.

GS ile Çaykur Rizespor arasında çok ciddi bir kalite farkı var.

Belli olan bir şey var.Bu yıl Çaykur Rizesporun izleyenler rahat maç izleyemeyecek.Hele birde Rizespor taraftarı isen vay haline.

Öncelikle kadro oluşturulurken belli ki yüksek maliyetli   transfer yapılmamış.Genç yetenekli futbolcular transfer edilmiş. Bunlar o kadar da kötü işler değil.Yüksek maliyetli transferlerin garantiside yoktur.Bu kadroya kılavuzluk edebilecek futbol aklı gerekiyor.Tecrübeli ve takıma ağabeylik yapabilecek oyuncu şart.

Transfer dönemi bitmiş.Ara transfer dönemine kadar yapılabilecek bir şey yok.Takım kendi içinde bunu halledebilmesi gerekiyor.

Bu durumda devreye Hikmet hoca çıkıyor.Seversiniz, sevmezsiniz,bazı hal ve hareketleri hoşunuza gitmeyebilir.Ancak kabul etmek lazımki bu kadar zor imkanlarla güzel işler başarmaya çalışıyor.GS maçında çok çalışan ve mücadele eden bir takım vardı.Yenilen 2 gol ekstra bir golcünün atabileceği gollerdi.

Geçmiş yıllarda ilerde oynayan Kweuke rakip savunmalar için ciddi bir tehdit oluşturuyordu.En iyi savunma ilerden başlar.Maalesef yok.Yeni oyuncu Atiemwen çok istekli ve çalışkan ancak henüz süperlig kalitesinde değil.Çok zaman gerekebilir.Çaykur Rizesporun buna sabredecek zamanı yok.

Orta alanda takımı yönetecek ve yönlendirecek oyuncu eksikliği hissediliyor.Bu kadro içerisinde Hikmet hocanın bir an önce bu işi çözmesi lazım.

İşin teknik taktik ve kadro derinlikleri her zaman konuşulabilir.Her zaman konuşulacak ve yazılacak işler vardır.Ancak görmemiz gereken bir gerçek var.

Rizeliler Çaykur Rizespora sahip çıkmıyor.Desteklemiyor.Bu işte sadece yüksek bütçeli transfer yapılmadı diye yönetimi suçlamakla olmaz. İşin en kolay yanı,hatta doğru olmayan yanı.

Sadece eleştiri yaparak sahip çıkılmaz.Destekleyerek ve yüreklendirerek destek vermek gerekiyor.Örnekleri ülkemizde var.Saymaya gerek yok.Ayrıca örnekler iyi olursa örnektir.

Bu takım genç ve kırılgan.Sahada kendilerini göstermek adına daha çok mücadele etmek gerektiğini biliyorlar.Kendi sahamızda yenik duruma düşebilirler.Takımı yüreklendirerek  desteklemek lazım.

Rizeliye düşen takımı desteklemek ve stadyumu doldurmak olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi