Resul KURT

Resul KURT

Çalışma Bakanlığı seferberlikte

Çalışma Bakanlığı seferberlikte

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) tüm üyeleri nezdinde başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş dünyasından büyük destek geldi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu "Hükümetimiz iş dünyasına, esnaflara çok destek verdi. Vermeye devam edecek. İş dünyasından tek beklentimiz piyasayı hareketlendirmesidir. Herkesin bekleme durumuna geçmesi en büyük sıkıntıdır. Bu yüzden milli seferberlik diyorum. Benim dediğim milli seferberlik eline silah al çık değil. Milli seferberlik budur” yaklaşımı doğrultusunda ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesi tüm ülkede büyük yankı uyandırdı.

Bu çağrıyla birlikte, neredeyse tüm kurumlar ve işverenler, istihdam yaratmaya çalışırken, kamu kurumları da bu istihdamı nicelik ve nitelik yönünden desteklemeye yönelik birçok adım attı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da başta Sayın Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve bürokratları olmak üzere 81 ilde istihdam teşvikleri, işbaşı eğitim programları gibi Bakanlığın istihdama destek sağlayabilecek uygulamalarını sahada iş dünyasıyla paylaştığı gibi emekli, memur ve çalışanlar ile de sahada buluştular ve talepleri dinlediler.

SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı "Hedefimiz 1.5 milyon vatandaşa iş bulmak. İşsizliği mutlaka ama mutlaka tek haneli rakama indirmek, yani yüzde 10 bandının altına çekmek. Bunun için yine Sayın Bakanımızın öncülüğünde dünyanın en etkili istihdam ajanslarından olan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) yüklü miktarda bir fon ve ciddi bir teknik tecrübeyle birlikte sahadadır" diyerek, bu hedefi somut olarak da ortaya koydu.

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ adı verilen yeni proje ile vatandaşlar daha öncede olduğu gibi yalnız bırakılmıyor.

Her zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ve ilgili kuruluşların yanında oluyor ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin kalitesine artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda;

+ Sanayici ve işadamları ziyaret ediliyor,

+ Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanıyla ilgili görüş ve öneriler alınıyor,

+ Yeni istihdama, kayıtlı istihdama teşvik etmek, yeni istihdam sağlamak amaçlanıyor,

+ Hizmetlerden yararlanan vatandaşlarımız ziyaret edilerek, hizmetler ile ilgili görüş ve öneriler alınıyor,

+ Vatandaşların memnuniyetini arttırmaya yönelik tedbirler geliştiriliyor,

+ Vatandaşların ev ve işyerlerine giderek devletimizin müşfik yaklaşımını daha çok hissettiriliyor.

Geçen hafta bu köşeden, işbaşı eğitim programlarının istihdama katkısı ve işleyişi ile ilgili bir yazı yazmıştık. Aslında temel olarak istihdam seferberliği programında, aktif rol alması gereken işbaşı eğitim programlarındaki düzenlemeler devam ediyor.

Aktif işgücü ve istihdam politikalarında da başlayan yeni dönem, tüm kolaylaştırıcı ve istihdama olumlu katkısıyla devam ediyor.

2017 yılında istihdam seferberliği başlamış olup iş başı eğitim programlarından daha fazla katılımcının yararlanması hedeflenmiştir. Dolayısıyla söz konusu kuralların İŞKUR tarafından yayınlanan genelge ile bazı noktalarda esnetilmesi gündeme gelmiştir. Buna göre;

a. İşbaşı eğitim programları bütün katılımcılar için 3 ay (aylık 26 fiili gün ve toplamda 78 fiili gün) uygulanacak,

b. İşbaşı eğitim programı başvuru yapan işverenlerin engelli istihdam yükümlülüğünü yerine getirmesi beklenmeyecektir.

Diliyoruz, bu program kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı istihdamı arttırıcı düzenlemeleri geliştirmek suretiyle iş dünyası ve emeği aynı potada buluşturur ve ülkemizdeki yatırımlar artar, bütün dünyanın sorunu olan işsizlik ülkemizde bir sorun olmaktan çıkar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Resul KURT Arşivi