Resul KURT

Resul KURT

Çalışma hayatına “Bilge Bakan”

Çalışma hayatına “Bilge Bakan”

Son günlerde çok konuşulan Kabine Değişikliğine sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan noktayı koydu. Ayrıca uzun zamandır dile getirilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bölünmesi ve Ticaret Bakanlığındaki nöbet değişimi ile birlikte üç değerli bakanımız görevi devraldılar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere ikiye ayrıldı. Böylece daha sinerjik ve çözüm odaklı hizmet imkânı olacak.

15 yıl bünyesinde görev yaptığım ve yetişmeme büyük katkısı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın tekrar kurulması yanında, ayrıca Bakanlık görevine hocam, ağabeyim, büyüğüm, çalışma ve sosyal güvenliğin duayen hocası sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin'in getirilmiş olması da ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Bilge Bakan Vedat Bilgin hoca hem alandan ve sahadan deneyimli bir uzman ve hem de duayen bir akademisyen.

Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı, 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekilliği görevlerinde de bulunan ve çok tecrübeli bir hoca olan Vedat Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

Yapılan bu atama ile belki de ilk defa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine iş ve sosyal güvenlik alanından bir hoca gelmiş oldu. Hiç şüphesiz Bilge Bakanın tecrübesinin çalışma ve sosyal hayatına çok katkısı ve faydası olacak.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLERE VİCDANLI BAKAN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na atanan ve kısa bir süre de olsa Ak parti MKYK Üyeliğinden dolayı mesai arkadaşlığımız olan sayın Derya Yanık da ekranlardan halkımızın ve İstanbul'da da Ak Parti teşkilatlarının yakından tanıdığı, Gazetemiz yazarı Fadime Özkan'ın deyimiyle, zorlu zamanlarda, iti izi at izine karışmışken bile zihni hep berrak oldu, vicdan ve adaletten şaşmayan bir isim.

AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği, MKYK Üyeliği, 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapan sayın Bakanımız Derya Yanık aynı zamanda iyi bir hukukçu olarak Bakanlığa tecrübelerini aktaracak.

TİCARETE "TECRÜBELİ BAKAN"

2015 yılında 25-26. Dönemlerde İstanbul 3. Bölgede milletvekili adayı olarak 2 seçim sürecinde birlikte çalıştığımız kıymetli dostumuz Dr. Mehmet Muş ise Ticaret Bakanlığı görevine getirildi. Doktora Öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında tamamlayan Mehmet Muş, özel sektörde Bütçe Planlama Uzmanlığı, 24, 25, 26. ve 27. Dönemlerde de Ak Parti İstanbul Milletvekilliği, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı ve AK Parti Grup Başkanvekilliği gibi bir çok görevi layıkıyla yerine getirdi ve her alanda önemli tecrübeler kazandı.

Azmi, çalışkanlığı ve gündemdeki konulara hakimiyeti ile sürekli takip ettiğimiz sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muş'un Ticaret Bakanlığı'na, gençliği, enerjisi, tecrübesi ve dinamizmi ile çok şey katacağına inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Resul KURT Arşivi