Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Çaykur Rizespor ve Beklentiler...

Çaykur Rizespor ve Beklentiler...

Cumartesi akşamı evinde Gaziantepsporu 1-0 yenen Çaykur Rizespor Süper ligde kalmayı garantiledi.

Böyle bir maçta oyunun kalitesine bakılmaz. Sonuçtur önemli olan. Çaykur Rizespor kendisi için gerekli olan 3 puanı tek golle galip gelerek almasını bildi.

Böyle maçların teknik analizi yapılmaz. Maçın teknik analizini yapmayalım.

Maç öncesi ve sonrası yaşananlar konuşulanlar daha da önemli.Bir önceki hafta alınan farklı mağlubiyet elbette üzüntü verici.Ancak futbolda dün yok.Bugün ve gelecek var,olmalı.

Öncelikle Rizeli olarak takımımıza sahip çıkıyormuyuz.Eleştiri yaparken kendimizi de eleştirelim.Bizler taraftar olarak üzerimize düşeni yapıyormuyuz.Çaykur Rizespordan ne bekliyoruz.

Futbol taraftar ile güzeldir.Çaykur Rizespor kendi evinde hayati bir maça çıkıyor.Gelen seyirci sayısı 2.443 bu rakam içerisinde Gaziantepten gelen seyircilerde var.

Şimdi bu ilgi azlığını takımın 2.yarı ortaya koyduğu veya koyamadığı performansa bağlayanlar olabilir.Ancak bunun böyle olmadığını biliyoruz.İlk yarı kendi evimizde önce Fenerbahçe,Galatasaray ve Trabzonsporu konuk etmemize rağmen seyirci ortalaması 3.000 kişiyi bulmadı.Kaldıki o dönemde performans kötü sayılmazdı.17 maçta 24 puanla 8.sırada tamamlamıştık.

Ligi kümede kalma seviyesi altına düşmeden, kupada yâri final oynayan bir takım başarısız sayılmaz.

Rizesporun süperligde oynaması ve kalması Rize için velinimettir.Rizenin kalkınması ve tanıtımı için önemlidir.Bunun yeterince önemsenmediğini düşünüyorum.Ligden düşen takımların ve düşme adayı gözüken takımların genel durumu ve taraftar yapısını tekrar gözden geçirmekte fayda var.

Takım olmak! sadece futbol takımı oyuncuları ve teknik kadro ile mümkün değildir.Takım olmak camia ve taraftarla mümkündür.Bizler Rizeli olarak takım olabilmenin gereklerini yeterince yerine getiremiyoruz.

Kendilerini büyük olarak nitelendiren kulüplerin mali durumlarını ve istikrarsızlıkllarını takip ediyoruz.Çok şükür mevcut yönetim sayesinde bu gibi durumlarla karşılaşmadık.Yıllardır UEFA lisansını problemsiz olarak alan bir kulübümüz var.

Bu başkan ve yönetime sahip çıkılmalı.Pek tabiki yanlış ve eksik görülen noktalar icraatlar eleştirilecek ve eleştirlmeli.

Önümüzdeki haftalarda bu sezonun genel değerlendirmesi ve gelecekle ilgili Önümüzdeki haftalarda bu sezonun genel değerlendirmesi ve gelecekle ilgili düşünceleri paylaşmaya çalışacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi