İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

ÇAYKUR'a ALİM Genel Müdür

ÇAYKUR'a ALİM Genel Müdür

Bu yazıyı yaklaşık 1 ay önce yazmıştım.

Noktasına dokunmadan önemine binaen yeniden gönderdim.

Genel Müdür Ekrem Yüce yeniden siyasete atılınca ÇAYKUR yine başsız kaldı.

Bölgemizin en büyük ekonomik girdisi ÇAY.

Binlerce aile gelirini geçimini nafakasını ya bahçeden topladığı Yaş Çaydan ya da yaş çayı mamul hale getiren Çay Fabrikalarında çalışarak sağlar.

Çay denince ana lokomotif kim ne derse desin ÇAYKUR’dur

ÇAYKUR bölgede hele Rize’de olmazsa olmazlardan en önemlisidir.

Her ne kadar Rahmetli Özal’dan sonra özel sektör çay sektöründe var ise de çoğunluk kamu kuruluşu olan ÇAYKUR Genel Müdürlüğü uhdesinde. Bu tercihte birinci sebep kamu yani devlet baba varlığı.

Devlet babanın olduğu yerde üretici mağdur olmaz, alacağı için mahkeme kapılarında hiç dolaşmaz veya alacağının zaman aşımına uğramayacağını iyi bilir. İstanbul mahkemelerinde dava açılır diyen çok özel sektör firmasının üreticiyi nasıl mağdur ettiğini de yakından bilirim.

Çay parasını zamanında üreticisine ödeyen ÇAYKUR 31 Martta yapılacak yerel seçimde aday olan Ekrem Yüce’nin ayrılmasıyla yine başsız kaldı.

Kamuoyu ve üretici yeni Genel Müdür kim olacak beklentisi içinde. Vekâleten yapılacak atamalar hiçbir kez asaleten yapılan tayin kadar verimli olmuyor bunu da biliyoruz.

ÇAYKUR içinden gelen Çay’ı ve Çaycıyı yakından tanıyan, toprağı ÇAYKUR’u çok yakından bile Sütlüoğlu’nun ayrılmasından sonra 7 aya yakın Genel Müdürlük makamını layıkıyla dolduran Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Âlim bu konuda biçilmiş kaftandır. İşi bilendir.

Hakkında şaibe olmayan çalışkan ve işi bilir, kurumun içinden gelen Sn. ÂLİM Genel Müdürlüğe atanmaya layık bir kişidir.

ÇAYKUR’a kurum ve Rize dışından Genel Müdür atanmaması kamuoyunun isteğidir. Rize dışından yapılacak atamaya şahsen bende karşıyım. Dışardan gelecek adam bölgeyi çayı tanıyana kadar uzun bir süre geçer.

Rizeli Rizeliyi pek sevmez ama burada önemli geçim kaynağımız ÇAY söz konusudur.

ÇAYKUR’u, Çayımızı ve Çaycımızı düşünerek Sn. Cumhurbaşkanı Sn. Yusuf Ziya Âlim’i Genel Müdür olarak atamalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
İsmet KÖSOĞLU Arşivi