Rıdvan DİLMEN

Rıdvan DİLMEN

Cimbom havlu attı

Cimbom havlu attı

Sarı-kırmızılıların matematiksel olarak şampiyonluk ihtimali olabilir ama bana göre şansı kalmadı

Benim için çok sürpriz değil.

Bu tip sonuçlara Galatasaray taraftarı hazırlıklı olsun.

1987/88 sezonundaki Fenerbahçe'yi hatırlatırım hep. Galatasaray'daki ikinci Eric Gerets sezonu gibi...

Hoca camiayı ayakta tutmak için iddialı konuşabilir. Oyuncu aslında bunu zaten bilir. Bunu reaksiyonlardan anlarsınız. İki sebepten reaksiyon veremezsin. İlki fiziksel olarak yeterli değilsindir, ikinci olarak mental olarak kopmuşsundur. Bu da kaçınılmazdır. Galatasaray haftaya Torku Konyaspor maçını kazanabilir, bu ayrı ama mevcut durumu oyuncuyu anlatamazsın. Matematiksel olarak hâlâ ihtimali var ama artık şansı kalmadı. Beşiktaş'ı ve Fenerbahçe'yi yenmesi de problemi çözmüyor. Mücadele gücü olarak da, oyun olarak da, taktik olarak da, form durumu olarak da rakiplerinin gerisinde Galatasaray. Kazandığı maçlarda da aman aman top oynamadıklarını görmüştük. Günümüz futbolunda böyle yarışamazsın. Atletico Madrid diye bir takım var mesela.

Rakipleri Barcelona, Real Madrid daha güçlü olabilir ama hep zirve yarışındalar.

Kapasiteler farklı olmasına rağmen fiziksel durumları çok üst düzeyde ve takım savunmaları çok iyi. Bunun bir yolu var demek ki. Şu saatten sonra maçlar oyunculara artık tamamen angarya gibi geliyor. 20, 25 bin seyircin önünde "Aman yuhalanmayayım" baskısı ile oynuyorsun. Denizli, birçok şeyi değiştirdi. Sağ bek değişti, orta saha değişti ama Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Maalesef Galatasaray taraftarının üzüleceği günler..

Artık belli bir yerden sonra oyuncular mental olarak biter ve yavaş yavaş uzaklaşır. Büyük takımlar ya yarışta olur, ya da aşağıya doğru gider. Bu çok aşikardı, belliydi ve de öyle oldu.

Muslera hatalıydı

Maça gelirsek; bence 3 golde de hatası var Muslera'nın, bayağı kötü bir günündeydi. G.Saray 18 haftada 27 gol yemiş ve ligde en kötü 5 takımdan biri. 43 gol atmışsınız ma gol yemede ilk 5'teyseniz değil 43, 73 atsan faydası yok. Sneijder uzun süre zorladı zorladı zorladı, sonunda o da bıraktı. G.Saray öyle bir dakikada 2-1'i buldu ki, büyük fırsat. Büyük takımın o dakikada gol yememesi lazım. Santradan 40 metre top atılıyor, faul var mı yok mu derken yiyorsun.

İki tane de boş kaleye kaçırdı Osmanlıspor...

Rota Avrupa olmalı

Başakşehir kazanırsa G.Saray bir sıra daha geriliyor. Artık G.Saray, hedefini UEFA Avrupa Ligi'ne göre yönlendirmeli. Transfer-mransfer yapmamalı Galatasaray, madem finansal bir sorun var. Burada bir frene basılmalı. Açık söyleyeyim, bu sene artık yarışma senesi değil, çalışma senesi. Galatasaray takımının TT Arena'daki maçları bundan sonra zor geçecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Rıdvan DİLMEN Arşivi