İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Demiryolunda Rize Yok

Demiryolunda Rize Yok

Resmi habere göre 2018 yılında Türkiye’de 16 Demiryolu Yapılacak

(TCDDY)Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının yapımı planlanan demiryolu projeleri resmi sitesinde yer aldı.

2018 yılında başlanması planlanan 16 demiryolu hattının projeleri çizildi. Karadeniz’e inen iki arterde çizilen projede de görüldüğü gibi Trabzon ve Samsun var.

Sık sık her platformda söylediğim bir söz var. Devletin en tepe noktasında adamlarımız var ama hizmeti en tepe noktasında alamıyoruz.

Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanımız var diye seçim meydanlarında bol bol nutuk atanlar hizmet getirmede bu noktadaki isimlerin avantajını niye hizmete çeviremiyor.

Hazırlanan projeye göre Karadeniz’e iki güzergahla iniliyor. Bunlardan biri Samsun‘a diğeri Erzincan üzerinden Trabzon’a.

Karadeniz’e demiryolu olmasını istiyorum. Ama bu yalnız Trabzon ve Samsun illeriyle kaim olmamalı. Karadeniz bölgesini komple kapsayacak SARP-SAMSUN-ZONGULDAK Demiryolunun bu projede olması lazımdı.

Zaman geçmişte sayılmaz. Daha proje aşamasında olan güzergahta ihalede yapılmamışken yapılacak proje değişikliği ile rahatlıkla SARP-SAMSUN-ZONGULDAK diye tüm sahili kapsayacak bir demiryolu yapılmalıdır.

Bugün hazırlanan projede Trabzon’a inecek demiryolunun Erzincan-Gümüşhane-Kelkit ve Maçka üzerinden geldiği görülüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları resmi sitesinde yer alan haberde 2018 yılı için 16 değişik yerlerde proje yapılmış. Yukarda da yazdığım gibi Karadeniz olarak yalnız Samsun ve Trabzon’a inecek demiryolu olması siyasi ağırlığın göstergesi olsa gerek.

Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının olmadığı projede bölgedeki Bakan ve Milletvekillerinin ağırlıkta olmasını da anlamak zor değil.

Bizde bir söz vardır, köpeğin değil sahibinin de mi hatırı yok. Sözüm meclisten dışarı ama anlayan anlasın artık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
39 Yorum
İsmet KÖSOĞLU Arşivi