Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Düş-me-ye-ce-ğiz

Düş-me-ye-ce-ğiz

Maç sonu Hikmet KARAMAN hocanın ısrarla söylediği söz. 

DÜŞMEYECEĞİZ. 

Ne düşmesi hocam. Onu nerden çıkardın. 

Ancak maç sonu yayıncı kuruluşa verdiğin raportajı tekrar izle.Vücut dilin ve hareketlerin ağzından çıkanla aynı paralelde değil. 

Ben hiç takım düşürmedim, diye söyledin.Haklısın ancak her şeyin bir ilki var.Umarım bu Çaykur Rizespor olmaz. 

Bu yıl Rizede kış oldukça ağır geçti.Yollar kapandı.Ancak birkaç gündür havalar açtı.Maç günü baharı müjdeleyen bir hava oluştu.Dağlarda kar görüntüsü olmasına rağmen sahil ve stadyum günlük güneşlik bir havaya büründü. 

Seyirci  stadyuma akın etti.Uzun zamandır ilk kez böyle çoşkulu ve kalabalık bir seyirci topluluğu vardı.Maçın başında Kweukenin golu sonrası çoşku iyice arttı.Ne varki yenilen ilk gol ve ilk yarının sonunda yenilen 2.gol ümitleri azaltmaya başladı. 

2.yarı atılabilecek bir gol havanın tekrar dönmesi demekti.Ancak direkten dönen top ve arkasından Ahmet İlhan’ın kırmızı kartı oyunun ve maçın kırılma anı olarak gözüktü. 

Evet önemli bir maç kaybedildi.Ciddi avantaj gitti.Neticede sezonun sonu değil.Bundan sonra oynanacak 12 maç alınabilecek 36 puan var.(Gülmeyin )Tabi 22 maçta 20 puan alabilen bir takım var. 

Şaka gibi ama elimizdeki fırsatları hoyratça harcıyoruz. 

Dün sadece maçı kaybetmedik.Ligin geri kalan süresi ile ilgili olumlu havayı ve ümitleri  azalttı.Bu ümidleri yeşertmek ve tekrar geri getirmek yine bu kadronun elinde olan bir şey. 

Bir an için sezonu 90 dakikalık bir maç gibi düşünelim.22.haftada olduğumuza göre şu anda 65 dakikalar oynanıyor.Hikmet hoca hamleni ona göre yap.Daha uzatmalar var. 

Sezon başından beri kolay gol yeme alışkanlığı vardı.Dün bu alışkanlık devam etti.Yenilen 1.ve 2.gol devansın sağındaki Ahmet İlhan’ın tarafından yendi.Gol atılırken Ahmet oralarda bile değildi.O zaman Karaman Hikmet bu işi bir kez daha düşünsün.Karabükten milli olarak transfer edilen ve takımı hızlı hücuma çıkarması beklenen futbolcuyu defansın sağında  kurtarıcı olarak kullanıyorsan bu işte bir anormallik var demektir.2.yarının başında kaptırılan ve kırmızı kart sonucu 10 kişi kalmamıza neden olan yine aynı kişi.Ben Ahmet’e fazla suç bulmuyorum.Nerde duracağını ve nasıl hamle yapılacağını bilememiş. 

Maç içinde zorunlu taktiksel değişimler olabilir.Futbolcuların yerleri değişebilir.Hatta ilerde oynayan bir futbolcu sakatlanan veya kırmızı kart gören kalecinin yerine kaleye bile geçebilir.(Bunlar olmuş ve yaşanmış vakalardır.)Ancak bir sonraki hafta bu devam etmez.Etmemeli.Bir önceki hafta sakatlanan Mehmet Akyüz yerine Ahmet İlhan sağ kanata savunmaya yardıma gelmişti.Bu hafta maça öyle başladı.Hikmet Karaman hoca bunları düşünsün.

Kadro oluşturulurken(kadro mühendisliği deniyor.)bunlar hep gözden kaçmış ve yeterince yerine getirilemiş.Çaykur RİZESPOR kadrosunda olup ligde hiç sure almamış futbolcular var.O zaman sorarlar.Bunlar niye alındı.Yazık günah değilmi. 

Hikmet hoca 3.kez Rizede ve Çaykur RİZESPOR’un başında.Ben merak ediyorum.Alt yapıdan hiç üst yapıya A takım kadrosuna  hiç futbolcu taşıyabilmişmi.Yoksa bu iklimin ve toprağın çocukları bu kadar yeteneksizmi.? 

Diğer taraftan kadroya hiç giremeyen ve sadece idmanlarda bulunan isimleri dahi bilinmeyen yabancılar.Bunları kim transfer ediyor.Kimler seyrediyor. 

Yönetime ve teknik ekibe yapılan eleştirilerin protestoların büyük kısmı transferlerin bu hali. 

Bu takım ligde kalırsa biz yani RİZELİLER veya ÇAYKUR RİZESPOR taraftarları yönetimi ve teknik kadroyu başarılımı göreceğiz.Tabi ki hayır.Temel yaklaşımda bir hata var.Hedef sadece ligde tutunabilme olmamalı.Yukarılar olmalı.Hedefler küçüldüğü için tepkiler normal. 

Birde Kayserispor tarafından bakalım.İlk devre sonunda ligin dibine yerleşmiş ve transfer yasağı olan bir kulüp şu anda Rizespora 5 puan fark yapmış. 

Netice itibarıyla sözü fazla uzatmaya gerek yok. 

Lig için önemli bir kırılma maçı idi.Kaybedildi.Bundan böyle kendi evinde oynanacak 6 maç var.Hikmet hocanın tabiriyle bu maçların en az 5 tanesini almalıyız.Deplasmanlarda oynanacak maçları unutmayalım.Bu takım her takımı her yerde yenebilir.Yeterki Hikmet KARAMAN fazla fantaziye kaçmasın.Yoksa takımım çalışması mücadelesi, azmi hiçte kötü değil. 

Tabi yiğidi öldürelim hakkını da verelim.Tamam maç kaybedildi.Üzüldük,öfkelendik kırıldık.Ancak hala oynanmamış 12 tam maç var.Ayrıca kupada yolumuzda devam ediyoruz. 

Bugün güllük gülistanlık görülen kulüpler kupada bizim yerimizde olmak için neler vermezler ki bir düşünün. 
Kasımpaşa kupa maçı ile tekrar çıkış bekliyoruz. 

Ne demişti Hikmet KARAMAN! 

DÜŞ-ME-YE-CE-ĞİZ…. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi