Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Eksikler ve Eksiklikler

Eksikler ve Eksiklikler

Çaykur Didi Stadyumu, bir yılı aşkın süredir, ilk kez Çaykur Rizespor - VavaCars Fatih Karagümrük karşılaşması ile seyircilerine kapılarını açtı Yüzde 50 seyirci kapasitesi verilmesine rağmen (Normal koşullarda bile o kapasiteye nadir ulaşıldı. Seyirci kapasitesi 15.500/) Sezonun kendi evindeki ilk maçına çok düşük bir seyirci kitlesi iştirak etti.

Geçen yılın son 4 maçı ve sezonun ilk maçını da alarak 5’te 5 yapan rakibi VavaCars Karagümrük karşısında ilk puanını aldı.

Evet takım yeni ve gençleştirilmiş. Eksikler, sakatlar var. Muhtemelen zamana ihtiyaç var. Taraftar elbette galibiyet ve başarı bekler.38 maçın 2’si gitti. Kaldı 36 maç. Elde var 1 puan.

Çaykr Rizespor’un kadrosuna alışmak gerekiyor.

Kalede Gökhan Akkan, her geçen zaman daha bir olgunlaşıyor. Hatalı goller yediği dönemler olmuştur, olabilirde. Dün görevini iyi bir şekilde yapanlardandı.

Defansta Gökhan Gönül fiziksel olarak henüz hazır görülmese bile, son derece verimli ve faydalı oldu. İdeal takım kaptanı. Tecrübesiyle, kritik müdahalelerde bulundu. Daha da faydalı olacağını düşünüyorum. Partneri Holmen bende soru işareti bıraktı.B ekleyip görelim.

Sağbek Baiano, inanılmaz bir fizik gücü ile oynuyor. Ancak ideal bek değil. Her an hata yapabilecek bir yapıya sahip. Sol bek Cumali geçen maça göre daha dikkatli ve faydalı oynadı. Rakip Ahmet Musa`yı iyi kontrol etti.

Orta alanda Yasin Pehlivan ve Djokoviç sadece defansif katkıları olan ve sorumluluk almayan bir yapıda oynadılar. Dabo, şu ana kadar beklenenden çok uzak bir görüntü verdi. Yabancı futbolcu transfer edildiğinde gözler ona farklı bakıyor. Beklenti daha fazla. Mendez vasat. Alper Potuk bu yıl takıma ciddi katkı yapabilir. Ancak anlaşabileceği ve pas alışverişi yapabileceği arkadaşları olursa.

Eric Sabo`yu anlayamadım. Buz gibi.

Tam bir takım havası görüntüsünde olamadık.

İlk yarı topla en çok temas eden kişi kalecimiz Gökhan oldu. Orta alandan bile geri pası geliyor, geriden oyun kurmada başarısızız. İleri atılan toplar tekrar geri dönüyor. Rakip Karagümrük ise geriden çok rahat oyun kuruyor. Kalecileri bile kendi saha ortalarına kadar çıkıp oradan oyun kurabiliyordu.

Çaykur Rizespor, önce gol yememeyi, uzun toplarla yakalanacak pozisyonlarla gol bulmayı hedefleyen bir takım görüntüsündeydi. Seyredenler için sıkıcı gelebilir. Rakip hatalarından yakalanan pozisyonlarda gerekli becerileri gösteremeyince sahadan golsüz beraberlikle 1 puan alarak ayrıldı.

Kadrodaki oyunculardan altyapıda yetişenlerin olması sevindirici. Umarım daha çok süre imkanı bulup katkı yaparlar. Umar Aminu bir yılı aşkın süredir ilk kez görev aldı. Hırsı ve açlığı önümüzdeki süre için umut verdi. Sakat ve yeni futbolcularında katılımı ile daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum.

kapılmayı gerektirecek bir durum söz konusu değil. Yeter ki taraftar yönetime ve takıma sahip çıksın. Elbette yanlış ve eksiklikleri uygun ve yapıcı şekilde eleştirelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi