Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Eriyoruz...

Eriyoruz...

Şaka gibi.

Ligin son sırasında bulunan Eskişehirsporu kendi sahamızda yenemiyoruz.Elbette futbolda her zaman her sonuç olabilir.Ancak bu takıma karşı bile galip gelemiyorsak iyice düşünmek lazım.Hangi maçı kazanacağız.Kweuke yoksa bu takımın hücum gücü yarı yarıya azalıyor.

Devre arası bu takıma takviye şart idi.Neden’se yapılmadı veya yapılamadı.Hikmet hoca’nın söylediklerinden hiçbir şey anlamadım.Transferi hoca değil yönetim yapar.Hoca talepte bulunur.Yönetimin de gerekenleri yapar.Evet sezon başında yapılan transferlerden yeterli katkı alamadık.Bunlar ayrıca tarşılır,konuşulur.Bunları kim seyretti.Kimler aldı.Yönetiminde transferde sorumlu olanların konuya açıklık getirmesi şart.

Başkan ve yönetimi her zaman taktir etmişimdir.Güzel yönleri var.Ancak eksik olan yönleride var.Son  iki haftada aleyhimize verilen 3 penaltı var.Bu kadar kolay aleyhimize penaltı verilmesi pek hayra alamet değil.Çok mu sportmence davranıyoruz.Gerekirse elimizi masaya  vuralım.Kimseden ayrıcalık istemiyoruz.Çezalanı dışında olmayan bir müdaheleye nasıl penaltı çalınabilir.Olan bir vakayı göremeyebilirsin.Ancak olmayan bir olayı varmış gibi görmek.Bu ne demek.

Kabul edelim ki memleketimiz futbol şehri değil.Böyle bir maç bile 2.192 seyirci geliyor.Günlerden Pazar.Hava soğuk olmasına rağmen açık,güneşli.Biletler ucuz.Maça gidip takımı desteklemek için ne bekliyoruz.Gidenlerin büyük kısmı bırakın desteklemeyi çekirdek çıtlatmak ve eleştirmek için gidiyor.

Çaykur Rizespor maçı sonrası seyrettiğim başka bir amatör maçta bile daha çok seyirci ve daha büyük çoşku vardı.Öncelikle takıma alt yapıdan amatör ruhla oynayan ve memleket meselesi gören birilerinin monte edilmesi şart.

Açıkcası maç sonrası istatistiklere bakıldığında takımımızın 124.000 km koşması kimseyi şaşıtmasın.Evet çaba var.Ancak kalite yok.Üretkenlik yok.Bu takımın kadro mühendisliğ konusunda zafiyetler var.Takım belliki çalışıyor.Ancak bu kadar olabiliyor.Bu takıma kalitesiyle katkı yapacak en az 3 futbolcu gerekiyordu.

Eskişehirspor maçı kazanılan 1 puan değil kaybedilmiş 2 puan olarak düşünülmelidir.Gerçi 2 hafta önce Gençlerbirliği maçı düşünüldüğünde kazanç sayanlarda olabilir.

Şimdi bundan sonra ne yapmalı.

Tekrar tekrar yazıyorum,söylüyorum ve yazmaya da devam edeceğim.Biz eleştirelim ancak eleştiri yaparken kendimizden başlayalım.Biz seyirci olarak takıma ne kadar katkı veriyoruz.Ne kadar destekliyoruz.

Her maçı ayrı ayrı değerlendirelim.Önümüzde önemli bir Sivasspor maçı var.Onlarında olmak veya olmamak maçı olabilir.Teknik kadroda değişiklik yapmışlar.Bizim ikinci yarıya başlayabilmemiz için bir galibiyet şart.Umarım bu Sivaspsor maçı olur.Ben hala 2.yarıya başlayabildiğimizi düşünmüyorum.Nedenine gelince cepten yiyoruz.ERİYORUZ.

Sevgi ve sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi