Abdurrahman DİLİPAK

Abdurrahman DİLİPAK

Esas mesele

Esas mesele

Koronayı gözümüze o kadar yaklaştırdık ki, arkasında bir ormanı kaybediyoruz. Korona ne ki, işte mayıs ayına girerken durum: Dünya genelinde vaka sayısı yaklaşık 3 milyon, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 200 bini geçti. 1 milyona yakın pozitif vaka da sağlığına kavuştu.

Peki dünya nüfusu ne: 7.780.125.880. Ne zaman başladı bu salgın 2020 başı! (Daha doğrusu 2019 sonu). Bir de şu verilere bakalım: Bu yıl doğanların sayısı 44.321.598, Bugün doğanların sayısı 184.892, Bu yılki ölüm sayısı 18.607.268, Bugün ölenlerin sayısı 77.622, Bu yılki nüfus artışı 25.714.329, Dünyada aç insan sayısı 842.533.599. Afrika’da her yıl sıtmadan yüzbinlerce insan ölüyor. Kimin umurunda. Bakın ABD’de 600 binin üzerinde insan evsiz. 32 milyon kişinin sağlık sigortası yok. ABD’nin nüfusu 1800 yılında 5,3 milyondu. 1900’da 76,2 milyona, 1950 yılında 151,3 milyona, 2002 yılında da 288,3 milyona çıktı. Bugünkü nüfusları 330 milyon. Mevcut tabloda bir değişim yaşanmazsa, 2042 yılında ABD’deki Latin Amerika kökenli olmayan beyazlar azınlık konumuna düşecek. İşte birileri mevcut durumda bir değişikliğe gitmek için düğmeye bastı. ABD Nüfus İdaresi’nin yayınladığı son verilere göre, bir yaşın altındaki çocukların yüzde 50.4’ü Hispanik (Latin Amerika kökenliler), siyahi, Asya kökenli veya diğer azınlık gruplarına ait. Amerikan nüfusunda beyazların sayısı son 10 yılda yüzde 13 artışla en az 194.6 milyona, Hispaniklerin sayısı yüzde 58 artışla 35.3 milyona çıktı, zenciler en büyük azınlık grubuna dönüştü, Asya kökenliler yüzde 52 artışla en az 10.2 milyon kişiye çıktı. (2000) 2013’de 44,5 milyona çıkan zenci nüfusunun 2020’ye girerken 50 milyonu çıktığı söyleniyor.

Amerika’nın Corona virüsünden etkilenen eyaletlerinde yapılan  araştırmada Afrikalı Amerikalıların ölüm oranlarının beyazlara göre daha fazla olduğu anlaşıldı. Eyalet Halk Sağlığı Bakanlığı’na göre Illinois’de bir günde 12.262 Corona virüsü vakası ve 307 ölüm meydana geldi. Doğrulanan vakaların % 29.4’ü siyahi, %27.5 beyaz, %9.4 İspanyol iken ölümlerin % 42’si siyah, % 37.1 beyaz, % 7.5 İspanyol, % 7 boş ve % 4.2 Asyalı idi. Nüfus sayımına göre, nüfusunun %15’i siyah, beyazlar ise eyaletin % 77’sini oluşturmakta. Ölenler zenciler, evsizler ve sağlık sigortası olmayanlar olduktan sonra ölüm sayısı 10 milyon da olsa bunu dert edinmeyebilirler. Hatta onlar açısından bu Amerikan toplumunun sağlığına kavuşmaya başlayacağı şeklinde de yorumlanabilir. Çünkü onların dilinde bu grub Amerikan toplumun hasta eden virüs hükmünde. Onlara göre bu durumda bu virüs, başka bir virüsü yok ediyor! Onun için çok da telaşlı değiller gibi sanki. Bu olaylar biraz daha şiddetlenince, ölüm korkusu bütün dünyayı çaresiz bırakınca, bu riskli grubu aşılayarak kısırlaştırabilirler. Yani ölümü gösterip kısırlaştırmaya razı edebilirler. Sizi sağlığınız için izleyeceğiz diye Chip takarak, yeni dünyanın 2. Sınıf Siborglarına dönüştürüp, bu anlamda kolay olarak kullanabilirler.

Şu gerçekleri önümüze koyup düşünelim: Dünyada aşırı kilolu insan sayısı 1.692.310.880. Dünyadaki obez insan sayısı 755.236.283.. Bugün açlıktan ölen insan sayısı 14.838. Aşırı kilolu ve obezlerin fazla tüketimleri bu yoksulların sofrasından çalınan artıklarla dolu. ABD’de bugün obezitenin sağlığa maliyeti 279.018.174 $, ABD’de bugün kilo kaybetmek için harcanan  91.722.322 dolar. Bu iki kalemdeki para dünyadaki bütün açları doyuracak kadar çok. Aşırı beslenmeden ölen insan sayısı, acından ölenden çok. Aşırı beslenenlerin harcadığı para acından ölenleri doyurmak için yeter de artar bile. Böyle rezil bir dünyada yaşıyoruz ve birçok insan buna karşı sessiz.  Bu yıl bulaşıcı hastalıklardan ölen sayısı 4.106.920. Peki Korona bunun neresinde. Bu ölen insanlar hangi ülkelerde ve bunlar kim? Bu yıl 5 yaş altında ölen çocuk sayısı 2.404.684. Bu yılki düşük bebek sayısı 13.448.948. Bu yıl doğum sırasında ölen anne sayısı 97.784. Halen dünyada HIV/AIDS bulaşmış kişi sayısı 41.739.866. AIDS artık gündemde değil. Oysa bu hastalıktan bu yıl 531.824 kişi öldü. Bu yıl bu yıl sıtmanın sebep olduğu ölüm sayısı 310.314. Bu yıl kanserin sebep olduğu ölüm sayısı 2.598.256. Peki kansere sebeb olan gıda, kozmetik ve diğer tüketim malzemeleri konusunda neden Koronadaki gibi bir refleks yok 

Bu yıl sigaranın sebep olduğu ölüm sayısı 1.581.503. Koronaya karşı gösterilen refleks sigaraya karşı gösterilmiyor. Ve insanlar para vererek hasta oluyor. Hâlâ böyle bir sektör var ve yasal yoldan ölüm pazarlanıyor. Bu yıl alkolün sebep olduğu ölüm sayısı 791.251. Alkolün sebeb olduğu ölüm nerdeyse trafik kazasından ölümün iki katı.  Bu yıl trafik kazalarında ölen sayısı 427.056. İntihardan bu kadar insan ölmüyor. Bu yıl intihar sayısı 339.250. Bu yıl dünyada kaçak uyuşturucuya 126.560.189.565 dolar harcanmış. Korona’ya karşı gösterilen refleksin kaçta kaçını buna karşı gösteriyoruz. 

Terör, terör diyoruz da, 60 bin silahlı saldırıda 15 bin kişi hayatını kaybetti. Devlet terörü, terör örgütlerinden daha fazla can alıyor. Tabii, o terör örgütlerini de terör devletleri eğitiyor, donatıyor koruyor.. Tek başına Suriye’de Esed’in doğrudan ve dolaylı olarak sebeb olduğu ölümler milyonlarla ifade ediliyor. ABD’nin dünyada “Barış” maskeli terör eylemleri, ya da desteklediği terör örgütlerinin cinayetlerinin haddi-hesabı yok. PKK’lısı, PYD’lisi, FETÖ’sü, DHKP-C’si başı sıkışan NATO ülkelerinin yolunu tutuyor ve oralarda himaye görüyorlar.

Burada gözden kaçan en büyük ayrıntı şu 5G, yapay zekâ, humanoid teknolojisi, gen teknolojisi ve Tesla’nın Starlink uydu projesi. Bunun teolojik arka planında ise bir kısım insanın şeytanın peşine takılıp İlahlık ve Rablik taslayarak Allah’a meydan okuması. Bu sorunu çözmezseniz, bu belalardan yakanızı kurtaramazsınız. Siz sadece tezahürlerle boğuşarak gününüzü gün edersiniz. Eliniz ayağınız boş kalmaz ve tuttuğunuz da bir iş olmaz. 6 ay bir güz gidersiniz, bir arpa boyu bile yol alamazsınız.

Bu tehdide karşı global bir cephe oluşturmanız gerekiyor. Onların bir ayda üretecekleri bir mikrop sizi bir yıl oyalayabilir. Kaynaklarını tüketebilir. “Def-i mazarrat celbi menafiden evladır”. Önce bu fitne ve fesadı ortadan kaldırmamız gerekir.

Cevap vermemiz gereken soru şu: İnsan mı, robot mu? Yapay zekâlı humanoidler insanın yerini alacak. O zaman bu insanları ne yapacağız. Ya da teknolojiye bir yerde dur dememiz gerekecek. Gelinen noktada teknoloji yapay zekâ ve humanoidle kendi kendine karar verecek ve üretim yapacak seviyeye geldi.

Teknoloji, insandan önce uzayı işgal etmeye başladı. Biz teknolojiyi insanın aleti zannederken, teknoloji insanı kendi protezi haline getirme noktasına geldi. Asıl soru bu.

Ben yıllardır söylüyorum, ama birileri hâlâ anlamamakta ısrar ediyor, ne yapacağız? Bu işin olabilirliğinden daha önemli olan bunun çerçevesi, denetimi, bunun sebep olacağı siyasi, iktisadi, içtimai sonuçları, bunun teolojisi, hukuku, ahlakı ne olacak?

Eğer teknoloji derseniz, bu insanları ne yapacağız. Eğer insan diyorsanız, bu teknolojiyi nasıl sınırlandıracak, durduracağız, kontrol edeceğiz.

Her şeyi makinalar yapacaksa, insan bu işin neresinde olacak. Melek yerine makinayı koyun, yeryüzünde bir cennet hayal edin, işte 500 milyon insan bu şekilde yeryüzünde şeytanın vadettiği cenneti gerçekleştirmiş olacaklar. Beyaz adam Kızılderilileri yok edip, kara derilileri köleleştirdikten sonra da Amerika’da böyle bir cennet hayal ediyorlardı. Yemekler, törenler, ayinler. Bunların birçoğu öldürdükleri insanlar için vicdan azabı bile duymuyorlardı. Çünkü onlar insanlaşma aşamasını tamamlamamış maymunlardı!

İngiltere’de patlayan bir skandal var. 1 yıl önce salgın konusunda İngiliz hükümeti salgına karşı uyarılmış. Bu konu hükümetle brifingle anlatılmış. Yani bu iş “herkesin bildiği bir sır”mış.

Biz Covid 19’a çare aramaya devam edelim. “Aramayalım” demiyorum da, sorun bundan ibaret değil, onu anlatmaya çalışıyorum. Covid 19’dan çok daha önemli bir başka gerçek var. Ama Covid 19 gerçeği görmemize engel oluyor. 

Bulaşıcı olmayan hastalıklar sebebi ile dünyada her sene şeker hastalığı, kanser ve kalp gibi hastalıklar sebebiyle 41 milyon kişi ölüyor.. Bu ölümlerin yaklaşık yüzde 85’i refah seviyesi düşük ve orta düzeyde olan ülkelerde meydana geliyor. Dünyada her sene 7 milyon kişi kirli havanın tetiklediği kanser, kalp krizi, kalp ve akciğer rahatsızlıkları gibi hastalıklar sebebiyle ölüyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 17/09/2019 tarihinde yaptığı uyarıya göre dünyayı büyük bir grip salgını vurması bekleniyordu. İngiltere hükümetine bu konuda bir brifing de verilmiş aslında. DSÖ bu sebeple 2019 yılını “bir anda ortaya çıkan salgın hastalıklara karşı önlem alınması’ gereken dönem olarak seçmişti.

Dünya nüfusunun % 22’si (1.6 milyar insan) kuraklık, açlık, savaş ve göç gibi sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Bu alanda kitlesel ölümler söz konusu. Ama onlar onlardan değil!

Mesela Dengue virüsü salgınlarında ölüm oranı % 20’lere kadar çıkabiliyormuş. Hiç duydunuz mu? Asya’da, Hind ve ASEAN bölgesinde, Malay grubunda yaygın. Corona ile mücadele ettiğimiz şu günlerde Malezya’da önemli gelişmeler yaşanıyor. Malezya’da son 4 ay içinde 38 binin üzerinde kişide, sivrisinek ısırmasıyla bulaşan “Dang humması” vakası görüldü. Sıkı durun, daha sırada deniz ürünleri ile bulaşacak olan da var, sivrisinekle bulaşacak olan da. DSÖ halen şu hastalıkları izlemeye devam ediyor: (Kaynak: Epidemic News) Ortadoğu Solunum Yolu Sendromu Koronavirüsü Fransa’da da görülen Salmonella Agona, Nijerya’da da görülen Sarı Humma ve Maymun Çiçek Hastalığı, Yemen’de ve Asya’da görülen Difteri, Frika ve Asya’da görülen Kolera, Madagaskar’da görülen Veba, Afrika’da görülen Margburg, Asya ve Afrika’da görülen Deng Ateşi, tüm dünyada görülen İnfluenza grubu H1N1, H7N9 SARS, MERS, Kuş ve Domuz gribi ve son olarak görülen Covid19, Avrupa’da görülen Chikungunya..

Tekrar söylüyorum: 5G masum bir teknoloji değil. Bu dünya için büyük bir tehdit, büyük bir tehlike.. İnsan için de, hayvan için de, bitki için de tehlike. Oksijen olmadan yaşayamayız. Bu oksijen için de bir tehlike. İnsanlık, insanın şeytanlaşmış hali eliyle büyük bir tehdit altında. Bugün dünya Koronaya karşı mücadele ediyor görüntüsü ile sivrisineklerle uğraşıyor. Bataklığı kurutun, bataklığı sulayan kanalları kapatın. Olay sıradan bir salgın değil, anlamadınız mı! Selam ve dua ile. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Abdurrahman DİLİPAK Arşivi