Dr. A. Serdar TELLİOĞLU

Dr. A. Serdar TELLİOĞLU

Ev ve arabada klima kullanımında dikkat edilecek noktalar

Ev ve arabada klima kullanımında dikkat edilecek noktalar

Yaz aylarının gelmesi ile klima kullanımının hayatımızda önemli yer kaplayacağı şüphesiz bir durum. Ama unutmamak gerekir ki hayatımızı kolaylaştıran klimanın yanlış kullanımı, bir çok sorunu da beraberinde getirebilmektedir. 

Evde ve arabada klima kullanımından önce ilk olarak bakımını yaptırmayı unutmamalıyız. Filtre temizliği ve gerekirse filtre değişimi ihmal edilmemelidir. Özellikle bakteri ve virüs yerleşimi olabileceği için bu konu önemlidir. Klima yüzünden basit tipte enfeksiyonlardan ölümcül düzeyde ciddi hastalıklara kadar bir çok hastalık ortaya çıkabilmektedir. Konforumuz için kullandığımız klimanın, bize hastalık kapısı olmaması için bakım ve temizliğine gereken özeni göstermek gerekir. 

Evde klima kullanımında mümkünse en fazla dışardaki hava sıcaklığından 8-10 derece aşağısına ama normalde 23-24 dereceye ayarlamak uygun olacaktır. Zaten kışın da genel olarak ev ısısının 23-24 olması uygun bir sıcaklıktır. Böylece vücut sıcaklığının hava değişimi olsa da dengede durmasını sağlamak daha kolay olacaktır. Ayrıca klima olmayan bir ortama geçtiğimizde de vücudun ısı değişimine tepkisi daha normal sınırlarda olacaktır. Ayrıca klima önünde havalandırmasını engelleyecek bir şeyler olmamalıdır. Hava üflemesi direkt insan üstüne yapılmamalıdır.  Hızla oda ısısını düşürmeye geçirmemek yavaş yavaş soğutmak daha idealdir. Hatta soğuk havanın uygun dağıtılması için klima açıkken bir vantilatör kullanmak da bir başka çözüm metodudur. Özellikle Rize'miz gibi nemli yerlerde nem alma özelliğini kullanarak soğutma yapılması uygun olacaktır. Sürekli klima çalıştırılan yerlerde ara ara havalandırmak amaçlı camlardan hava girişi sağlanmalı yapılamıyorsa arada klimayı kapatarak bu şekilde havalandırma yapılmalıdır. Gece kullanımında uyku modu ile kullanmak daha doğru olacaktır. Klimanın havayı soğuturken içeride var olan havayı kullandığı bu nedenle ortamı havalandırmak gerektiği unutulmamalıdır. 
Günümüzde çoğu araçta klima bulunmaktadır.         

Araç klimaları, ev klimalarından daha fazla risk arz edebilmektedir. Özellikle kısa mesafeden direkt insan vücuduna temas etmesi, bağışıklık sisreminde sorun yaratıp hastalık riskini arttırabilmektedir. Araçta klima çalıştırmadan önce aracın iç havası dışarıya göre daha çok ısındığından pencereler açılarak ortam ısısı önce dışarı ile aynı seviyeye getirilmelidir. Yine araçlarda da hızla soğutma yapılmamalıdır. Hızlı üfürme yaptırıldığında hem yerleşen bakteriler hem de kanallarda var olan toz vs gibi şeyler hızla ortama karışabilecektir. Mümkünse yakın mesafe kullanımlarında klima yerine cam açmak veya yine son dönemlerde arabalarda sık kullanılan cam tavanı kullanmak daha doğru bir tercih olacaktır. Yalnız cam açık olduğunda uzun süre rüzgara maruz kalmak, tıpkı klimada olduğu gibi yüz felci riskini arttırabilir. Cam belli süre açık kaldıktan sonra ve klima dengeli çalışmaya başladıktan sonra cam kapatılabilir. Yine araç içinde eğer varsa hava sıcaklığı ayarı 23-24 civarında olmalı yoksa 2. kademede tutmayı tercih etmeliyiz. Uzun yol gidilecekse genelde en çok sıcağın girdiği cama özellikle ön cama hava kanallarını yönlendirmeyi öneririm. Isınan hava yükseldiği için ve tavandan da güneş ve sıcaklık araba içine girdiği için yapılan çalışmalarda kafada oluşan sıcaklık artışı ile refleks süresinin ve tepki süresinin uzadığı bunun da kaza riskini arttırdığı gösterilmiştir. Bu nedenle hava kanallarının ön cama verilmesi hem içeri giren hava sıcaklığını kıracak hem de tavana doğru bir akım oluşturarak tavandan gelen sıcaklığı dengeleyecektir. Böylece kafada özellikle beyinde sıcaklık artışı daha az olacak hem refleks süresi uzamayacak hem de yorgunluk belirtileri bir parça daha geç ortaya çıkabilecektir. Yine direkt vücuda hava üflemesi ile ortaya çıkacak zatüree, soğuk algınlığı, burun akıntısı ve hatta yüz felci riski gibi hastalıklar azalacaktır. Uzun yolda klima iç havayı kullandığı için ara ara cam açılarak iç hava değişimi yapılmalıdır. Araç içine kötü koku, toz vs girmesini önlemek için kullanılan iç hava sirkülasyonu düğmesi hızlı soğutma istendiğinde kullanılabilir fakat yine uzun süre bu şekilde kalması, iç havayı kullandığından bir süre sonra oksijen azalmasına ve yorgunluğa sebep olabilir. Arabada da klimanın gazını kontrol ettirmelidir.  Hatta kışın arada bir klimayı açarak kullanmak klima gazının sürekliliği için önerilen bir metoddur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Dr. A. Serdar TELLİOĞLU Arşivi