Resul KURT

Resul KURT

FETÖ’nün sızmadığı kurum

FETÖ’nün sızmadığı kurum

Bir süredir bu köşeden ayrıntılı bir biçimde Çalışma Bakanlığı’ndaki FETÖ’nün bürokrasi yapılanmasını yazıyorum. Devekuşu misali, kafasını kuma gömmüş bir bürokrasiye daha ne yazabiliriz bilmiyorum. Aynı tas, aynı hamam devam ediyor.

Böyle olunca bugün de farklı bir şekilde konuyu yazayım istedim.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Acırsanız acınacak hale gelirsiniz” sözünü buradan Çalışma Bakanlığı’ndaki üst yöneticilere tekrar hatırlatmak istiyorum.

***

Rahmetli hocam Şükrü Kızılot, duayen bir hocamız ve nüktedandı. Her yazısı ayrı bir ders niteliğinde idi ve bazen mehfumun muhalifinden yazarak bir konuyu insanın kafasına koymaya çalışırdı. Bugün hocam yaşasaydı ne yazardı diye düşünüp, onun gözüyle yazayım istedim.

Başlığı gören okurlarımız da şaşıracaktır eminim. Hadi canım, FETÖ CHP’ye, HDP’ye bürokraside her kuruma sızmış ama bir bakanlığa mı sızamamış diyeceklerdir?

Gerçekten de müfettiş, bürokrat sayısı göz önüne alındığında Çalışma Bakanlığı’nda ihraç edilen FETÖ’cü sayısının iki elin parmakları kadar olduğu, açığa alınanların bir kısmının da sayıyı kabarık göstermek isteyenlerin göz boyaması olduğunu bilmek için ordinaryüs olmaya gerek yok.

Soru çalma da koruma da YOK!

Elbette okurlarımız da hak verecektir. Bir tek isimlerini yazmadığımız FETÖ’cüler burada cirit atmaya, himmet toplamaya, ekonomiyi saboteye devam etmiyor tabi ki…

Sınavlarda kesinlikle soru çalmamışlar, sınav komisyonlarını kendi adamlarından oluşturmamışlar, kendi yetersiz adamlarını kariyer mesleklere sokmamışlardır.

Tabi ki, bu bürokratların görev aldığı sınav komisyonlarında herkes hakkıyla müfettiş, uzman olmuştur.

Hatta işyerlerine, şirketlere himmet mi, ceza mı diyerek baskı yapmamışlardır, bürokraside yükselme ihtimali olan devletini milletini seven bürokratlara eften püften sebeplerle cezalar vermemişlerdir, memurlara baskı yapmamışlardır,

İş Teftiş Kurulu’nun resmi internet sayfasında hızlıca temizlik ve ayıklama yapmamışlardır, FETÖ’cüleri Başkan Yardımcısı yapmamışlardır, teftiş kurulundaki bazı isimlerin FETÖ’cülerle ilişkisini ispatlayan sayfalar internet sayfasından birer birer kaldırılmamıştır, ayıklanmamıştır, temizlenmemiştir. Hatta 17/25 Aralık sonrası bakanlıktaki üst düzey imamlar korunmamıştır, ballı börekli işlerde çalıştırılmamıştır, emekli olarak ihraçtan kurtulmaları teşvik edilmemiştir.

Elbette ki, kuruldaki usulsüz evrak ve yazışmaları imha etmemişlerdir.

Hatta SGK’yı dolandırıp ölmüş babasının bankadan maaşını alan başmüfettişi kimse korumamıştır, ölen babasının maaşını bile aylarca alan iş müfettişi memuriyetten çıkarılmayı gerektiren bir suç işlememiştir, buna rağmen göreve devam ettirilmemiştir,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda dönemin Bakanlık makamı da yanıltılarak hakkındaki ceza kesinleşinceye kadar işlem yapılmaması ve diğer bir deyişle dolandırıcılık yapan bir kişinin müfettişlik yapmaya devam etmesi kararını çıkartmamışlardır.

ByLock kullanıcılarını kimse korumamıştır.

Elbette FETÖ mensupları bakanlık üst bürokrasisinin danışmanı, genel müdürü, daire başkanı ve kurullarda üst görevde çalışmamıştır.

Hatta bakanlıktaki üst düzey imamları yurtdışı görevlere gönderilmemiştir, ihraç edilmeyi gerektiren bir durumları olmamıştır,

Paralel yapı üyesi kimse olmadığı için bu bakanlıkta ‘karalama, tezvirat, iftira, baskı, şantaj yöntemleri”ni kimse kullanmamıştır.

Sıza sıza 20-30 tane alt düzey eleman sızabilmiş. Bir de ayıp olmasın diye ByLock kullandıklarına ilişkin istihbarat birimlerinin uyarısı ile birkaç kişi haricinde kimse yoktur.

Hatta FETÖ imamını koruyanları da kimse korumamıştır.

FETÖ’cü olmak bu bakanlıkta bir ayıp veya defo bile değildir. Eski arkadaşlıklar hatırına kimseler korunmaya devam edilmemiştir.

***

 
İş Müfettiş Yardımcıları Ne Olacak?

Madem FETÖ’cü yok, neden İş Müfettiş Yardımcılarını mağdur ediyorsunuz. Devletine milletine bağlı bir sürü müfettiş neden özlük haklarını alamıyor, Bu kardeşlerimizin suçu-günahı nedir? İş Teftiş Kurulu’nda FETÖ’cü yoksa sorun nedir, neden atamaları yapılmıyor? FETÖ’cü varsa İş Teftiş Kurulu bunları ayıklamak için neyi bekliyor? Teftiş Kurulunu yönetenlerin bunda nasıl bir amaçları vardır? OHAL bitene kadar vaziyeti kurtarıp, FETÖ’nün altın nesil dediği kadrolarını kurtarma gibi bir amaçları mı var?

***

 
Sınavlar mercek altında

Esasen bu köşeden daha önce de yazdığımız ve dile getirdiğimiz üzere; 2008 sonrası kamudaki Müfettişlik, Uzmanlık, Kaymakamlık, Dış İşleri Meslek Memurluğu, SPK Uzmanlığı, İç Denetçilikler, Maliye Ve SGK Denetmenliği gibi kariyer mesleklere giriş sınavları incelenmeli, sınav komisyonları, sınav kağıtları yeniden gözden geçirilmeli, yeterlik sınavları mercek altına alınmalıdır. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, son 10 yılda yapılan tüm sınavların masaya yatırılacağını açıkladı. Bu köşede geçen haftalarda dile getirdiğim FETÖ’nün kanalı STV’deki muhabiri itirafçı olup FETÖ’deki iş müfettişi abisini ele vermişti. Peki ya açığa çıkartılmayanlar ne olacak? 15 Temmuz öncesi kariyer mesleklerin sınav komisyonlarında görev verilen ve memuriyete girişte FETÖ’cülere öncelik veren, hem mesleğe giriş hem de yeterlik sınav kağıtlarında oynamalar yaparak FETÖ’nün kadrolaşmasına sebebiyet veren bürokratlardan halen hesap sorulmayacak mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Resul KURT Arşivi