Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Futbolda Üzülmemek İçin Üzmek Lazım

Futbolda Üzülmemek İçin Üzmek Lazım

İbrahim Üzülmez,geçen yıl 2.yarı başlangıcını Gençlerbirliği başındaki ilk maçta Çaykur Rizespor karşısında galip gelerek yapmıştı.O maç Rizespor için düşüşün başlangıcı olmuştu.Malum Çaykur Rizespor kendi evinde yenilmiş,Leonard Kweukw gol sonrası kendi arkadaşı tarafından sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı.

Bunları niye hatırlattım.Geçen yıl 15.hafta sonunda 21.puanla 8 sırada idik.Şu anda Gaziantepspordan alınan 3 puanla 13 puana ulaştık.Aradaki  farkı ve durumu iyi gözlemlemek lazım.

Umarım bu alınan 3 puan Çaykur Rizespor için yukarılara tırmanmanın başlangıcı olur.Bu takım sahada gösterdiği mücadele ve futbol oyunu ile bulunduğu yerlerden daha yukarılarda olmayı hakkediyor.

Önümüzdeki hafta Osmanlıspor ve ilk yarının son haftası seri galibiyetler bekliyorum.

Ne yapalım.Geçen yıl İbrahim Üzülmemiş Çaykur Rizespor üzülmüştü.Bu sefer İbrahim üzülmüş olsun.

Ancak!

Bazı gerçekleri görmezlikten gelemeyiz.

Rizespor taraftarının Hikmet KARAMAN’a olan tepkisini almakta zorlanıyordum.Sorunun sadece futbol ve puan durumu olduğunu zannediyordum.Ancak yanılmışım.Gaziantepspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa canlı yayında röpörtaj verirken tavırları açıkça gerçekleri gösterdi.

Elbette bir spor adamının duyarlı olmasını isteriz ve bekleriz.Ancak her şeyin yeri ve zamanı var.3 haftadır puan alamayan bir takım kendisi için hayati önem taşıyan bir maç sonrası galip gelmiş canlı yayın esnasında konuşurken rakip takım kaptanını kolundan çekiştiriyor ve sosyal mesaj vermeye çalışıyor.Bu sosyal mesaj son günlerde yaşanan terörle ilgilide değil.Gaziantep sporun sahasının durumu ve Gaziantepspor futbolcularının buna olabilecek tepkisi.Yeni Gaziantepspor stadının durumu.

Tabi Hikmey hoca! Senin işin bu.

Hocam!sanane.Senin öyle bir misyonunmu var?.Anlamakta zorlanıyorum.

Kimse senin futbol bilgine,kültürüne laf söyleyemez.En azından ben söyleyemem.Ancak bu maç önceleri ve sonraları yaptığın filozofik konuşmalar ve yaklaşımlar seni antipatik yapıyor.Haberin ola.Bu dost tavsiyesi.

Ülkemin yaşadığı önce BEŞİKTAŞ ve sonra KAYSERİ  hain ve alçak terör olayları sonrası bunları düşünmek ve yazmak ağır geliyor.

Bütün Şehidlerimize Allahtan rahmet diliyorum.Mekanları cennet olsun.Allah ailelerine ve tüm sevenlerine sabırlar versin.

Ancak hayatın devamı ve normale dönmesi teröre ve teröristlere karşı verilecek en doğru tepki olsa gerek.

Birilik ve beraberlikten ayrılmamak dileğiyle.

TÜM MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi