Abdurrahman DİLİPAK

Abdurrahman DİLİPAK

Gölge etme kovboy!

Gölge etme kovboy!

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu düşürmüş. Tamam, insanlık vicdanı da sizin itibar notunuzu, erdem notunuzu düşürdü.. Siz gidip terör örgütleri ile kol kola girin, sonra da aleme ahlak dersi verin, artık kim inanırsa size!

Kendini “dünyanın jandarması” olarak görüyordu.. Mazlum milletlerin koruyuculuğuna soyunuyordu. Ama şimdi insanlar ABD’den vebadan kaçar gibi kaçıyor. Adeta “Gölge etme, başka ihsan istemeyiz” diyorlar, yardım teklifini bile kabul etmiyorlar.. ABD sadece kendine kızanlara kızıyor. Dönüp kendine bakmıyor. “Nerede yanlış yaptım” diye sormuyor.

İyi PKK’ya, PYD’ye, FETÖ’ye arka çık. “Benim teröristim iyidir” de. Onlara silah, para, eğitim, istihbarat sağla.. Darbeye “darbe” diyeme, darbeciye de “darbeci” deme, sonra da çık “demokrasi havarisi” kesil.. Fahişeye “iffet madalyası” takmak gibi bir şey böyle bir şey..

15 Temmuz’da suçüstü oldunuz bayım! Mızrak çuvala sığmıyor.. Kimseyi kandıramazsınız bu saatten sonra..

İsrail’e 38 milyar dolar askeri yardım öyle mi? Tarihin en büyük askeri yardımı seçimlerde Yahudi lobisinin desteğini almak için rüşvet mi, yoksa, bir İsrailli bakanın dediği gibi, İslam’a karşı bölgede bir bariyer oluşturma adına üstlendiği misyonun karşılığı bir katkı payı ya da ücret mi? Peki Ermeni lobisinin desteği için ne ödeyeceksiniz, Erivan’a! Başka kime ne kadar ödeyeceksiniz?

ABD peşi sıra İsrail’i, AB ülkelerini, NATO’yu, bölgedeki müttefiklerini ve işbirlikçilerini de kendi cehennemine doğru sürüklüyor.. Durmak yok yola devam cehennemin dibine kadar yolunuz var.. Siz Sisi’ye destek vermeye devam edin.. Darbecilere destek vermeye devam edin.. Homoseksüellere, fahişelere arka çıkın.. Filistinlileri es geçin. Sahi, 3 yıldır şu DAEŞ ile gerçekten başedemiyordunuz değil mi? İslamifobia çığırtkanlığına devam..

Gezi’de amma iyi iş çıkarmıştınız değil mi, ama direkten döndü! Erdoğan’la yüz yüze gelince canım ciğerim, arkasını dönünce niye değişiyor bir anda suratınızın ifadesi. Elinizden gelse bir kaşık suda boğacaksınız adamı..

Sahi şu BOP’unuza ne oldu?

İsrail aşkınızın asıl sebebi ne? Kıyamet teolojisi mi, yani kıyamet savaşına mı hazırlanıyorsunuz. Hani şu “Tarihin sonu”nu getirecek “Medeniyetler arası savaş”a hazırlık mı? İsrail sizin “sıçrama tahtanız”, “tarassut kule’niz”, “ileri karakolunuz” mu olacak! Kıyamet savaşına mı hazırlanıyorsunuz yani. Saddam, DAEŞ filan bölgeye yerleşmeniz için bahane mi idi?

“Bir örgüt için bir müttefiği feda etmek” bu nasıl bir şey. Bir meczub hatırına bir ülkeyi feda etmek! Bunlar kafalarını peynir ekmekle mi yediler. Bir terör örgütü uğruna NATO’yu feda eden akıl nasıl bir akıl!

Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell geçenlerde, “İsrail›de 200, bizde binlerce nükleer silah var” dediği ortaya çıktı. O İsrail ki, her fırsatta, “İranatom bombası yapacak” yaygarası koparan bir ülke. DC Leaks belgelerindeColin Powell’ın yatırımcı Jeffrey Leeds’e gönderdiği ve 3 Mart 2015 tarihli bir e-postada, İsrail’in 200 nükleer silahı olduğu ve bunların Suriye, Irak,Türkiye ve diğer İslam ülkelerine ve Tahran’a doğru konuşlandırıldığı bilgisi yer aldı. Zaten İran dediniz mi Hazar’dan Körfezin dibine kadar gidiyorsunuz. Afganistan da, Pakistan da hedefte oluyor. Herhalde yönünüMısır’a ya da Yunanistan’a döndürecek değildi.

Ama iyi oluyor? Bu vesile ile ABD’nin öteki yüzünü, gizli ajandasını, samimiyetini bizimle birlikte tüm dünya görüyor.

ABD şaşkın ördek gibi, ne yapacağını bilmiyor. Yavaş yavaş batıyor. Ama tıpkı ikiz kuleler gibi bir anda çöküşe geçebilir.. Aslında bu çöküş kapitalizmin çöküşü olacak aynı zamanda. Bu sonuçtan batı da ciddi bir şekilde etkilenecek.. Çünkü sorun yapısal.. Bütün batı ve batıcılar, onların işbirlikçileri geliyorum diyen bu akıbetten korkuyorlar.. Daha şimdiden, kendi aralarında bir uyum ve görüş birliği olmayınca herkes kendini kurtarma çabasına girdi.. AB kendi içinde çatırdıyor.. İngiltere kenara çekildi, şimdi de İtalya, Almanya ve Fransa ile arasına mesafe koydu. Bir başkası kalkmış, “Balkanlar’daki ülkeleri niye başımıza bela ettik” diyor. Euro’nun ya da Schengen’in geleceği belli değil. Türkiye’yi nereye koyacaklarını bilmiyorlar.. Bir yandan Türkiye’yi içlerine sindiremiyorlar, öte yandan Türkiye’yi kaybetmenin bedelinin ağırlığı karşısında ne yapacaklarını bilmiyorlar.

AB artık, “Kendisi himmete muhtaç bir dede, nerde ki gayrıya himmet ede” konumunda. Kimseye umut verdiği yok.. İnanılırlık ve ciddiyetlerini kaybettiler.. Demokrasileri, insan hakları savunuculukları, çevrecilikleri hepsi sahteymiş. Ekonomileri, kültür ve sanatları hepsi makyajmış.. Teknolojileri de “beyin ithalatı” ile destekledikleri, ya da satın aldıkları oyuncaklar.. O “stratejik öngörü”leri filan hepsi birden iflas etti.

Geçen gün Altay Güney anlatıyordu. Bir Rotary toplantısında bizim Nobel adayı yazarlardan biri Türkiye’yi o kadar kötülemiş ki, o zaman Club üyesi olan Güney kalkmış, “Allah aşkına bu adama bir Nobel ödülü verin de artık daha fazla ülkesine hakaret etmesin, ülkesini ne kadar çok kötülerse o kadar kolay bu ödüle ulaşacağını zannediyor” demiş..

Bu işler böyle kotarıldı hep. Bir itirafçı, baskı altında askeri okula gönderilmek istenen bir öğrencinin sağlık kontrolünde, göz kontrolünde kasten yanlış cevaplar vermesine rağmen kendine sağlam raporu verildiğini açıkladı.. Bunların ağababaları da böyle. Exeter, Rockefeller, Stratfor falan birileri devreye girer bu işler hallolur..

Gülen’in kitablarını okumak bir üniversite bitirmekten daha değerlidir diye, Türk  Cumhuriyetlerinden birinden lise mezunu birine üniversite diploması aldırıp, Türkiye’de kendi üniversitelerinden birinde, dil bilmeyen birine yüksek lisans yaptırıp, sonra bir devlet üniversitesinde doktora yaptırıp, başka bir devlet üniversitesine yardımcı doçent yaptıranlar da bunlar. Bu aynı akıl. Amerikan kafasının ürettiği yerli versiyon bir akıl..

Amerika suçüstü oldu.. Kendi ve kendinin kanatları altında koruduklarının yediği haltlar hepsi kendi hesabına yazılacak. ABD altından kalkamayacağı bir yükün altına giriyor. Yarın çaresiz kaldığında bugünkü dostlarından hiç birini yanında bulamayacak..

Bu işler böyledir. Ayakta iken elini öpenler, yorulup oturduğunda senden uzaklaşırlar ve hatta saldırırlar, bütün suçlar ve olumsuzlukların faturasını sana çıkarırlar. Düşersen vururlar.

Kovboy yorgun düştü. Yalnız ve çaresiz. Beyaz adam yapıp ettikleri ile kendi cehennemine kendi sırtında odun taşımaya devam ediyor.. Yazık. Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Abdurrahman DİLİPAK Arşivi