Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Gönülden Oynayınca Yenilgi Olmaz

Gönülden Oynayınca Yenilgi Olmaz

Hafta içi alınan Antalyaspor galibiyeti ve 3 puan, Hatayspor karşısında daha bir özgüvenli oynama  fırsatı yarattı.

Hatayspor,  evinde son derece baskın oynayan bir takım. Hafta içi Alanyaspor karşısında alınan farklı yenilgi bir yana, bir önceki iç saha maçında GS karşısında 4 gollü fiyakalı bir galibiyet  almıştı.

Uzatmalarla beraber 95 dakika oynanan müsabakada 69 taç atışı ile sanırım rekor kırılmış oldu.

Mücadelesi bol, pozisyonu az, seyir zevki sıkıcı  bir müsabaka oldu.

Bir önceki maçta talihsiz yediği gol sonrası maçın en kritik anlarında yaptığı kurtarışla 3 puan alınmasına katkı veren Tarık Çetin, kalemiz için iyi ve ciddi bir alternatif. Bu maçta fazla iş düşmedi ama iyiydi.

Defans bloğu bireysel olarak hatasız gibi oynadı. Defans önünde oynayan Sabo ve  Baianonun enerjisi, mücadelesi rakip takım ataklarının önceden önlenmesi konusunda katkı verdi.

4-4-2 formatında oynanan, önce defans güvenliğini sağlam alıp, uzun kontra toplarla pozisyon bulmaya çalışan bir takım. Akan oyunda kesinlikle pozisyon sıkıntısı çekiyoruz. Son maçlarda gollerimiz duran toplardan geliyor. Bu maçta az miktarda yakaladığımız duran top fırsatını değerlendiremedik.

İkinci yarı, Boldrin ve Pohjanpalo yerlerini, Yusuf ve Tyler Boyd bıraktı.

Hücümsal anlamda takıma enerji kattıkları muhakkak .

Rizespor için maçın en önemli pozisyonu orta alandan kaptığı topla rakip cezalanına kadar getiren Yusuf;a Deniz Hümmetin uyum sağlayamaması oldu. Özellikle son dakikalarda orta alanların çok çabuk geçildiği bir maç oldu.

Deplasmanda Hatayspordan 1 puan almak başarı.

Haftayı, içerde Antalyaspor karşısında 3 puan, dışarda Hatayspor dan 1 puan olmak üzere 4 puanla kapatıyoruz.

İstatiki olarak iyi. Ancak bu yanıltmasın.

Milli ara sonrası Adana Demirspor karşısında bu kadar rahat olmayacağız. Akan oyunda pozisyon üretemiyoruz. Pozisyonları olgunlaştıramıyoruz.

Takım savunmasında ligin başına göre daha iyi durumdayız. Ancak yeterli değiliz.

Ara transfer için alınan futbolculara destek verelim.

Yıllar önce, ara transfer döneminde Vedat Muriç  gelmişti. Bu günkü benzer eleştirel yorumlar yapıldı. O yıl 1. Ligden süperlige çıkmaya katkı yapmıştı.

Süper ligde ilk yarı takım ve Vedat kötü bir performans göstermişti. Sonraki süreçte yapılan ilaveler ve katkılar Çaykur Rizespor tarihinin en ciddi transfer bedelini kazanmasını sağlamıştı. Bu gün kalemizde oynayan Tarık ÇETİN, o transfer döneminden BEDELSİZ olarak takıma katılmıştı. Unutmayalım.

Oynanan futboldan ziyade sonuçlardır önemli.

Takıma, yeni katılanlara, teknik ekibe ve yönetime destek vermeye devam edelim.

Transfer süreci zor bir süreç.  Özellikle döviz kurlarının bu kadar yükseldiği bir süreçte.

Yabancı sınırlandırmasının daha da artacağı önümüzdeki süreçte, hem maliyeti hemde katkısı oranında yerli oyuncuya yatırım yapmalıyız.

Öz kaynak düzeninden yetiştirip, A takımda oynatabilmeliyiz.

Başarı, böyle bir sistemi oturtup sürdürülebilir konuma getirmektir.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi