Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Havaalanı ile ilgili Son Yazım (!)

Havaalanı ile ilgili Son Yazım (!)

(Bu başlığı atmamın sebebini yazımın sonunda söyleyeceğim…)

Bugünlere kadar, Rizemiz ile ilgili çok yazılar yazıldı, çizildi. Belki bazıları neticeye ulaştı, bazıları hiç mesned bulmadı.

Fakat biz yazar-çizerler olarak, yazıp söylemeye devam ettik, etmeye de devam edeceğiz…

Bazı çekirdekler kısa bir sürede sümbüllenirken, bazılarının meyve vermesi, yıllara ihtiyaç duyar. Fakat bir gün muhakkak netice verir. Yeter ki uygun zamanda, uygun yerde ekilip dikilsin!

Bu girişten sonra Rizemizin ÇOK ACİL ve gerçekten ilimizi sınıf atlatacak olan “HAVAALANI İHTİYACI” meselesini konuşmanın “TAM ZAMANI” dır diye düşünüyorum.

İktidar partisinin seçim öncesi vaad ettiği projeler, çok önemli projelerdir.  Bunları sayın başbakanımızın ağzından duymak da ayrıca önem arzetmektedir. Muhtemelen Cuma günü seçim mitinginde bunları tek tek sayacaktır.

Fakat  Rizemizin havaalanı meselesi, sanki yatırımlar arasında yok gibi bir intiba var…

Halbuki bundan aylar önce sayın Başbakanımız, bu konu ile ilgili detaylı bir araştırma yapılması talimatını vermiştir. Bu talimatı verdiğini, her siyasi, her sivil toplum kuruluşu ve hatta her vatandaş bilmektedir.

Havaalanı konusunda detaylı bir araştırma yapıldığını ve bu araştırmacıların içinde başta Rize ticaret odası, STK’lar, üniversite yetkilileri, bu işte kafa yoran ehil kişilerin emeklerinin olduğunu da biliyoruz.

Ve bu araştırmalar harmanlanıp açık ve net bir şekilde sayın bakanımız tarafından sayın Başbakanımıza sunulduğu da bilinmektedir.

Şimdi bu saatten sonra, havaalanı Rize için ihtiyaç mıdır? Değil midir? Konusu üzerinde durmaya gerek yok! Çünkü yine herkes biliyor ki, Rize’den belki on kat belki yirmi kat daha az yolcu kapasiteli illere havaalanı sözü verilmiş, verilmekte ve hatta bir çoğu faaliyete bile geçmiştir.

Rize’nin Başbakanın ili olmasını bir kenarda tutuyorum, diğerleri, yani yapılmasını zaruri kılan sebepleri ne yapacağın, nereye koyacağız!

Bu yazımda olaya biraz olumsuz yaklaştığımın farkındayım! Bunun nedeni, sayın Başbakan değil, diğer etkenlerdir. Fakat Ticaret Odası Başkanı sayın Şaban Beyin gayretlerinin hakkını teslim etmeliyim.

Bütün bunlara rağmen, şuna kesinlikle inanıyorum ki, tanıdığımız Başbakanın elinde, Rize’nin havaalanı ile ilgili veriler, bilgiler olduğuna göre, bu önemli ihtiyacı göz ardı etmesi imkansızdır.

Göreceksiniz ve herkes görecek ki, sayın Başbakan, bu müjdeyi Cuma günü verecektir. Şahsen bu konuda hiçbir tereddütüm yoktur. Başka bir alternatifte düşünmüyorum!

Yazımın başlığını “havaalanı ile ilgili son yazım” dememin sebebi de şudur: Artık iş bizden çıkmış, siyasete mal olmuştur. Hele hele sayın Başbakanın ağzından da bunu duyunca, bizim daha yazıp çizmemize gerek kalmayacaktır.

21 MART CUMA GÜNÜ, Rize’miz için MİLAT olacaktır. Sınıf atladığımız önemli bir tarihtir. Artık Rizemiz de bunu hak etmektedir. Saygılar sunuyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi