Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

HAVAALANINDA SON PERDE

HAVAALANINDA SON PERDE

Meyve olgunlaşmadan yenmiyor. Yıllardır konuşulan, tartışılan ve artık son viraja girildiği belli olan Rize Artvin havaalanı konusunun kamuoyu tarafından da benimsendiğini sevinerek müşahede ediyoruz. Bana göre bu noktaya gelinmesinde biraz geç kalınmasının sebebi, Rize’de kamuoyu oluşturmanın zor olmasındandır.

                Ramazandaki bir iftarda Milletvekilimiz Sayın Hasan KARAL’ DAN ben şahsen bu olumlu tüyoyu almıştım. Demek ki havaalanı konusunda Ankara’da da olumlu rüzgârlar esiyor. Zaten Sayın Başbakanımızın çalışmalara başlanılması konusunda talimatları olduğunu ciddi kaynaklardan öğrenmiş bulunuyoruz.

                Zaman her şeyin ilacıdır. Önceden ihtiyaç olmayan şeyler şimdilerde ihtiyaç haline geliyor. Aynı şeyi geçen günlerde Rize il meclisi başkanı Sayın Hakan GÜLTEKİN Bey çok güzel dile getirmişlerdir.

                Bundan on sene öncesine göre havayolu ile yolculuk yapanların sayısı yedi sekiz kat artmıştır. Bu ciddi bir orandır. Önceden uçağa binenler parmakla gösterilirken şimdilerde binmeyenler gösterilmektedir. Onların birçoğu da uçak korkusu olanlardır diye düşünüyorum.

                Yine geçen günlerde RTSO Meclis Başkanı Şaban Bey’le yapılan bir röportajda da kendileri dile getirmişlerdi. Her şeyi açık seçik bir şekilde anlattılar.

                Havaalanına karşı olanların artık her hangi bir bahanelerinin kalmadığı ortaya çıkmıştır. Geriye sadece yetkililerin başlangıç startını vermesi kalmıştır.

                Havaalanının nereye yapılacağı konusu ise işin detayıdır. Orası veya burası olur çok fark etmez. Muhakkak bir yer bulunur. Deniz doldurularak bile pekâlâ yapılabiliyor. Rize Çayeli arasında mı, Çayeli Pazar arasında mı olur konusu, işin ehli kişiler tarafından etüdü yapılıp belirlenir. Bunların hepsi yuvarlak bir masa etrafında bir araya gelmeye bağlıdır.

                Yalnız bu noktada bir serzenişim olacak. Rize ilindeki yerel yönetimler, havaalanını biraz daha sesli düşünürlerse sanıyorum ki iş çok daha kolaylaşacaktır. Bu konuda bir zaafın olduğunu düşünüyorum.

                İki bayram arasında bölge insanına inşallah bir bayram daha yaşatırsınız. Bu son aşamada herkesin elinden geleni yapması dileğiyle saygılar sunuyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi