Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Havalimanı İle İlgili Zorunlu Yazı !

Havalimanı İle İlgili Zorunlu Yazı !

Geçen günlerde sitelerde “Hamza YENİLMEZ” ismiyle bir yazı kaleme alınmış!

Yazının muhtevasını konuşacağım, fakat öncelikle şunu belirteyim ki, havalimanını dert edinenlerin başında gelen Sayın Metin TOPÇU kardeşim, söz konusu kişiye zorda olsa ulaşmış. Yazdıklarının kaynağını ve neye dayandırdıklarını sormuş ve tabiî ki tatmin edici cevap alamamış. Alma ihtimalide yoktu zaten…

Onun için ben kendisini arama ihtiyacı hissetmedim, çünkü söyleyecekleri aşağı yukarı belliydi…

 Gelelim yazdıklarına… Tabii ki kişilerin görüş ve temennileri farklı olabilir. Sen oraya yapılmasını istersin ben buraya… Bu gayet doğaldır. Doğal olmayan ve şahsen beni rahatsız eden şey, yazının içindeki “gerçek dışı” şeylerin olmasıdır.

Bir kere yeri hakkında kesinleşmiş her hangi bir karar yok! Yerinin kesinleştiğini söylüyor yazısında... Ayrıca ilk etapta 300,000 yolcu sayısına ulaşacağını söylüyor. Hâlbuki THY Genel Müdürü Temel KOTİL beyin söylediği ve Sayın Başbakana sunulan raporda belirtildiği gibi, bu bölgenin şu an yıllık yolcu sayısı en az 850,000 dir.

Yine bir taraftan ÇED çalışmalarının sürdüğünü derken, öbür taraftan yerinin kesinleştiğini söylüyor. Bu ikisinden bir tanesinin doğru olması lazımdır!

Pist uzunluğu, apron ebadı, terminal binası, kule vs. diğer teknik detaylar, yeri kesinleşmediği için tasarı safhasındadır. Teknik detaylar hakkında bildiğimiz kesin bir şey var ki, yapılacak olan hava limanı “ULUSLAR ARASI” standartlarda olacağıdır… Dolayısıyla teknik detaylar da bu standartlarda yapılacak demektir.

Şu konu yanlış anlaşılmasın! Şahsen ben Hamza kardeşime cevap yetiştiriyor değilim… Canımı sıkan tarafı, havalimanının yapılacak olduğu yer ve özellikle yolcu yoğunluğu hakkındaki mesnetsiz beyanlarıdır.

Havalimanının yeri, biliyorsunuz çok tartışılan ve spekülasyonlara açık bir konudur. Onun içindir ki, Hamza kardeşime şunu sormak istiyorum; yeri kesinleşmediği halde niçin kesinleşmiş gibi gösteriyorsunuz?

Yönlendirme yapıyorsanız, gayretiniz çok anlamsız ve soğuk! Vatandaşın kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz! Zaten yazının altındaki yorumlarda da bunu görmek mümkün…

Sonuç olarak, vatandaşın kafasının karışmaması ve durum tespiti için diyorum ki, Ulaştırma Bakanlığı’nın teknik elemanlarının tespitlerine göre, şu iki yerden birinde havalimanı yapılacaktır.

Bunlardan biri, Rize-Çayeli arası Balıkçılar Mevkii, diğeri Çayeli-Pazar arası tünel çıkışından Pazar Kız Kulesi arasıdır. Bu iki yer hakkında Sayın Başbakanımıza bilgi sunulacak ve birine karar verilecektir. Hangisine karar verilirse tabii ki kabulümüzdür…

Bu işi takip edenlerden ve özellikle siyasilerden ricam şudur: Görüyorsunuz, yeri hakkında çok spekülasyonlar yapılıyor. Hatta manipülasyonlara meydan açacak müsait bir zemin var gibi…

Onun için lütfen ama lütfen havalimanın yerini bir an evvel kesinleştirin! Artık milletin sabrı tükenmek üzeredir.

Sevgi ve Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi