Asım ÇİLLİOĞLU

Asım ÇİLLİOĞLU

Hedefimiz "Üretim" Olsun...

Hedefimiz "Üretim" Olsun...

Ülkeler ancak “planlama” ile kalkınırlar. Ama planlamaya herkesin uyması gerekir. Devletin yaptığı planları bireyler, STK’lar delmeye çalışmamalıdır. Bir olumsuz durum ortaya çıkınca önce “kabahati kendimizde” arayalım.

Devletimizin kısa, orta ve uzun vadeli planları vardır. “Devlet Planlama Teşkilatı” bu planları hazırlar. Bu kurum, ülkemizin gelecekte yapacaklarını “objektif kriterler”le belirler ve buna göre “yol haritası” çıkarır.

Şimdi biz, gerekli olmayan yatırımları devletten ister ve bir şekilde yolunu da bulup yaptırırsak bu devletimizi ekonomik anlamda sıkıntıya sokar.

***

Biz halk olarak, devletimizden üretime yönelik taleplerde bulunalım. Çok küçük kesimleri memnun edecek yatırımları istemeyelim. Buna bir örnek vereyim:

Şimdi Trabzon’un uluslar arası bir havaalanı var. Rize’ye de bir hava alanı yapılıyor. Bunlar var iken, Trabzon’un havaalanı pistinin büyütülmesini istemek ya da Bayburt gibi küçük bir ile havaalanı istemek ekonomik bir kârlılığı olmayan yatırımdır.

Biz diyoruz ki, Trabzonlu, Bayburtlu kardeşimiz, ilinize fabrika isteyin. Üretim yapılsın. Havaalanı yaptırabiliyorsanız, fabrikayı hayde hayde yaptırırsınız. İnanın hükümetimiz de sizin talebinizi yerine getirir.

Üretime yönelik tesisler isteyelim.

***

Daha fazla üretelim… Trabzon’a otomobil fabrikası, Rize’ye motor fabrikası, Bayburt, Gümüşhane, Artvin’e çeşitli fabrikalar kurulmasını isteyelim. Uzun vadede getirisi olan yatırımlar isteyelim.

Özellikle Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin’de “organik” ve “doğal ürünler” üretimin (hayvancılık, meyve, sebze vs) yaygınlaştırılmasına yönelik projeler üretelim. Bu konuda Ticaret/Ziraat/Esnaf Odaları ve diğer STK’lar birlikte hareket etmelidir.

Biz bölge olarak birlikte hareket edelim ve birlikte kazanalım…

Bugün Rize’de binlerce emekli insanımız var. Bu emekliler, çay fabrikalarının kurulması sayesindedir. Çocuklarımızın, torunlarımızın emeklilik hayallerinin temellerini bugünden biz atalım.

Bu dediklerimi bir düşünelim… düşünelim… düşünelim…

Bu düşünmemiz alttan gelen bir talebe dönüşecek ve inanın çok güzel şeyler olacak…

***

Ekonomik krizler fırsata çevrilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN 2008 yılında kriz teğet geçecek dedi ve geçti. Şimdi de Allah’ın izniyle teğet geçecek. Bu konuda devletimize yardımcı olalım. Gereksiz taleplerle Hükümet üzerinde siyasi baskı kurmayalım.

***

İşte bunlar, bugünden yarına olmaz. Ama bugün atacağımız adım, yarın bizi rahatlatacaktır. Herkes gibi ülkemi çok seviyorum ve illa da üretim, üretim, üretim… diyorum.

Asım ÇİLLİOĞLU / Rize TSO Meclis Üyesi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Asım ÇİLLİOĞLU Arşivi