Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Hüseyin Göçek! Futbol sonuç oyunudur

Hüseyin Göçek! Futbol sonuç oyunudur

İyi futbol ve iyi sonuçta sahada yeteneklerin buluşmasıyla mümkündür.

Yetenek evet evet yenetek.Profosyönelce bu işi yapanlar belli bir yetenek ve beceriye sahip olmayı gerektirir.Çalışmak ve çok çalışmak,şans ve diğer etkenler.Süperligde oynamak bütün bunlara ilavedir.Ortada ciddi bir endrüstri var.İnanılmaz paralar kazanılıyor.

Futbol maçlarını yönetenlere ayrı bir paragraf açmam gerekiyor.

Hafta içiAvrupa liginde inanılmaz bir Liverpol-Dortmund maçı izledik.Nefesler tutulmuştu.Maçın bu kadar mükemmel olmasında sahada oynayanların dışında onları yardımcılarıyla yöneten hakem Cuneyt ÇAKIR ve ekibinin katkısını unutamayız.Elbette hakeme her konuda yardımcı olan bir futbolcu grubunuda unutmayalım.Bu maçta Cuneyt Çakır’ın ekibinde Hüseyin GÖKEK’te vardı.Orada maçı o kadar mükemmel yönetilirken sahada birbirlerine saygı gösteren ve yardımcı olan insanlar görüyorduk..

Aynı Hüseyin GÖÇEK o maçtan sonra Rizeye gelerek Çaykur Rizespor maçını yönetti.

Hüseyin GÖÇEK maçın en kritik dakikalarında Çaykur Rizespor lehine penaltı düdüğü çaldı.Osmanlıspor futbolcularının çizgi hakemine yaptığı inanılmaz itiraz ve baskı sonucu hakem Hüseyin GÖÇEK verdiği doğru olan penaltı kararını iptal etti.

Avrupa da yönetileni bir maçta hakeme itiraz edilmediğine göre penaltı iptal edilmeyecekti.

Bundan böyle Çaykur Rizespor aleyhine verilecek bir kararda takım halinde itiraza ve baskıya ne dersiniz.

Siz hiçbir Avrupa ligi maçında hakeme bu kadar itiraz edildiğini gördünüzmü?Benzer bir pozisyon aynı Avrupa ligi maçında olsa idi hakem böyle bir karar verebilirmi idi.?

Tabiki yok.Burada eyyamcılık başlıyor.Bazen hakem düdüğü çaldıktan sonra futbolcular neden bu kadar itiraz ediyorsunuz diye kızıyorduk.Bundan böyle kızmayalım.Demekki fazla itiraz edince hakem kararı değişebiliyor.Biz cezaalanı 1 metre dışında olan pozisyonu cezalanı içinde görüp aleyhimize penaltı veren hakemde gördük.Eeee nasıl olacak.Ne olacak şimdi.

Bu maçla ilgili teknik ayrıntıya giemeyelim.

Nedenine gelince maç sonrası Ahmet İlhan ÖZEK özetledi.Çok çalışyoruz,çok koşuyoruz,mücadele ediyoruz.OLMUYOR.Eminim hiçbir futbolcunun veya teknik adamın 1 kuruş alacağı yok.Sizlerde işiniz gereği bunları yapıyorsunuz.

İyide futbol sonuç oyunu alınacak bir galibiyetin takıma katkısı yaklaşık 1 milyon 300 bin tl.Demekki siz görevinizi tam olarak yapmıyorsunuz.Bu takım bu puanları alamazsa bu ligde kalamaz.Sizde bu kadar rahat para kazanamazsınız.

 

Eyyamcı ve gevşek Hüseyin düdüğü assın.Hakemliği bıraksın.Yıllar önce bir alt ligde yine Çaykur Rizespor maçında önce penaltı düdüğü çalıp aşırı itiraz sonucu karner’e çeviren hakemlerde gördük. (Deniz Ateş PİGNEL)Aynı hakem en son TT arenada Trabzonsporu katletti.Şimdi maç yönetemiyor.

Çaykur Rizespor maçlarını sizlerle paylaşmaya başladığım günlerden beri benzer yorumlar yapıyorum.Çaykur Rizespor iyi çalışıyor,çok koşuyor.Ancak yetmiyor.

Ancak kadroda bir eksiklik gözüküyor.Sahada takımı ateşleyecek bir futbol aklı şart.Forvet oyuncuları bu kadar beceriksiz değil.Kendilerine güvenleri yok.Gol noktalarında koordinasyon yok.Kaleye şut atması gereken korkuyor vurmuyor.Sorumluluk almak istemiyor.Pas vermesi gereken asist yapması gereken olur olmaz yerden kaleye şut çekiyor.

Takımın kadro mühendisliğ iyi yapılmamış.Bu konuda baş sorumlu Hikmet KARAMAN ve yönetimdir.

Ben hala devre arası neden takviye yapılmadığını merak ediyorum.

Netice itibarıyla Çaykur Rizesporun puan kaybettiği ve kazanamadığı her maç aşağıdakileri iştahları artıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi