Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

İki Önemli Konuda Çözüme Doğru

İki Önemli Konuda Çözüme Doğru

Zikredeceğim iki konu, Rize için çok kritik öneme haiz. Çünkü iki dev yatırımın adeta can damarlarıdır.

1-Rize Artvin Havalimanındaki THY Şefliğinin, şeflikten çıkarılıp müstakil müdürlük olması konusu!

Şu andaki sıkıntıların en önemli ana sebebinin bu olduğu apaçık ortadadır. Çünkü uçak sefer sayılarına, saatlerine, hangi illere sefer konulacağına, hatta yurtdışı uçuşlarına varıncaya kadar Rize-Artvin Havalimanı karar verememektedir.

2- Rize’yi doğuya bağlayan, Rize-Erzurum Yolunun en önemli ayağı olan  İkizdere - Ovit Tüneli arası 22 km’lik bölümünün henüz daha ihalesinin yapılmamış olması konusu!

Rize-Erzurum Hattının yapılışının bir sebebi, Zigana’nın yükünü hafifletmek idi. Ama gel gör ki, Ovit Tünelinin bitiş tarihinden 5-6 yıl geçmesine rağmen, değil Zigana’yı hafifletmek, özellikle kış aylarında bu hattan 10-15 araç geçerken, Zigana'dan belki 400 belki 500 araç geçmektedir.

Bu iki kritik konuyu ‘’Gündem Rize Toplantıları’’ vesilesiyle en üst düzey yetkililerle paylaştık. Kesin tarihler vermemelerine rağmen bu konuları sıkı takip edecekleri intibaını aldık.

Fakat yine de işin takipçisi olmamız gerekiyor. Rize halkının da her fırsatta bunları gündeme getirmeleri önemlidir diye düşünüyorum.

Biz işimizi yapacağız, neticeyi verecek olan Allah'tır. Düşünce ve niyetler bile önemlidir.

Allah herkese hakkını ve layık olanını versin. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi