Asuman Bilgin YURDAÖZ

Asuman Bilgin YURDAÖZ

İş Olsun Diye Değil!

İş Olsun Diye Değil!

Devletin iş hayatındaki yeni düzenlemeleri ile gün geçtikçe sertifika programları artmaktadır. Elbette donanımlı olmak, çalışacağımız alan ile ilgili bilgi sahibi olmak istenilen bir durumdur. Ancak sadece elimde bulunsun, bir gün lazım olur diye yaygın eğitim faaliyetleri içinde yer alan bir sertifika programına devam etmek hem zaman, hem de ekonomik anlamda yıpratıcıdır. Günümüze baktığımızda, yapacağı iş için gerekli ve devlet tarafından zorunlu olarak istenilen bir sertifikaya sahip olmak için bu programları katılan kişiler öğrenmek amacıyla değil bir an önce sertifikayı alıp gitme derdinde…

Aslında bu programlar zamanı kısıtlı bu bağlamda kısa zamanda uzmanlaşıp rakiplerinin önüne geçmek isteyen kişiler için oldukça faydalıdır. Fakat bu programlara katılanların çoğu emekli olduktan sonra belki bu işi yaparım düşüncesinde olduğu için verimli olmamaktadır. Kaldı ki halk eğitim merkezleri tarafından verilen bu kurslar geçmişten gelmiş anlayışla kursa devam etmeden sertifika alınabileceği inancına sahip kursiyerler ile çok da amacına ulaşamamaktadır. 

Hâlbuki bizler üretmeye ve bilgiye ulaşmaya açık olmalıyız. İşte bu noktada sertifikalar bize çok şey katabilir. Bu kurslar mesleki bir dalda uzmanlaşmaya dayalı ve pratiğe dayalı programlardır. Süreleri de 4 hafta ile 1,5 yıl arasında değişmektedir. 

Takip edenler bilir hemen hemen her dalda herkese uygun kurs seçenekleri vardır. Ancak bu kurslara katılırken seçici olmalı ve gerçekten kendimizi geliştireceğimiz, ilerlemek istediğimiz yönde bize yardımcı olacak programları tercih etmemiz gerekiyor. Böylece alınan sertifikanın iş hayatına katkısı olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum
Asuman Bilgin YURDAÖZ Arşivi