Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Işid Nedir ? Ne Değildir ?

Işid Nedir ? Ne Değildir ?

Işid adı verilen teşkilat hakkında bilgi vermeme gerek yok sanırım! Işid’in adını bile duyunca, tüylerinizin diken diken olduğunu biliyorum! İnsanı daha da ürküten şey, Işid’in İslam ile birlikte anılmasıdır.

                Her Müslüman veya İslam dini hakkında az çok bilgisi olan kişi, imanının ona verdiği FERASET ile bu terör örgütünün yaptıklarının İslam dini ile uzaktan veya yakından zerre kadar irtibatının olmadığını anlar!

                Şu bir gerçektir ki, “İSLAMİYET GÜNEŞ GİBİDİR ÜFLEMEKLE SÖNMEZ. GÜNDÜZ GİBİDİR GÖZ YUMMAKLA GECE OLMAZ. GÖZÜNÜ KAPAYAN YALNIZ KENDİNE GECE YAPAR.” Bediüzzaman Hazretlerinin bu sözleri bize ışık olmalı ve hiç mi hiç sarsılmamalıyız.

                Fakat burada önemli olan şudur: Bizler Müslüman olarak dünyayı düzeltemeyiz, ülkemizi de düzeltemeyiz, hatta mahallemizi de düzeltemeyiz belki, fakat önce kendimizi sonra ailemizi düzeltebiliriz.

                Hatta hatta ailemizi de düzeltemeyebiliriz! Yalnız kesin olan şu ki, kendimizi düzeltebiliriz. Bu bizim elimizdedir. O zaman hiç vakit geçirmeden kendimizden başlamalıyız…

                Şayet bu konuda, yani kendimizi düzeltme konusunda gayretimiz olmayıp, dünya ile işe başlarsak, hem başarılı olamayız, hem de en önemlisi inancımız hakkında şüpheye düşeriz. “ACABA” soruları zihnimizi kurcalamaya başlar.

                Hiç kimse kendisini bu tehlikeden uzak zannetmesin!

                İman bir NUR’ dur. Kalpten öyle bir çıkar ki, bataklığa düştükten sonra tehlikeyi anlarsın, fakat çoğunlukla da iş işten geçmiş olur.

                Onun için Allah’ı, Peygamber’i, Kur’an’ı iyi tanıyalım. İNANMAK başkadır, TANIMAK başka! Tanımak içinde yakınlaşmalıyız.

                Zaten Kur’an’a, Allah’a, Peygamber’e yakınlaştığımız oranda, karşımıza değil Işid gibi ne idüğü belli olan(!) teşkilatlar, dünya ve kâinat bile çıksa hiç sarsılmayız, korkmayız, zerre kadar şüpheye düşmeyiz!

                Sonuç olarak bizler ölene kadar, daha ilerisi kıyamet kopana kadar, bu İman- küfür mücadelesi şiddetlenerek sürecektir.

                Bunu böyle bildiğimiz sürece kendi işimize yoğunlaşır ve inandığımız değerleri anlayabildiğimiz kadar araştırmaya ve incelemeye çalışırız…

                Zaten dünyaya gönderiliş gayemiz de bu değil midir?

                Allah yardımcımız olsun! Cenab-ı Hak herkesi ahır zaman fitnelerinden muhafaza eylesin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi